G4Media.ro

Serbia ”a început să-şi retragă” trupele de la graniţa cu Kosovo, anunță…

Sursa foto: Armend NIMANI / AFP

Serbia ”a început să-şi retragă” trupele de la graniţa cu Kosovo, anunță Casa Albă/ ”Acest lucru va ajuta la dezescaladare, nu va elimina tensiunile”

Serbia „a început să-şi retragă” trupele desfăşurate la graniţa cu Kosovo, a declarat marţi Casa Albă, la câteva zile după ce a avertizat cu privire la o desfăşurare puternică militară sârbă în regiune, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Am început să-i vedem retrăgându-şi forţele şi acesta este un lucru bun”, a declarat presei John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA. „Acest lucru va ajuta la dezescaladare, nu va elimina tensiunile, ci va ajuta la dezescaladare”, a menţionat el.

Armata sârbă a readus ”la normal” numărul trupelor sale desfăşurate de-a lungul frontierei sale cu Kosovo, a anunţat luni şeful Statului major al armatei sârbe, Milan Mojsilovic, la trei zile după avertismentul Washingtonului contra unei ”desfăşurări militare importante”, notează AFP şi Reuters.

În cursul ultimelor violenţe survenite în 24 septembrie, un comando paramilitar compus din câţiva zeci de bărbaţi a ucis un poliţist kosovar albanez şi a rănit un altul, pe o baricadă în apropierea satului Banjska, în nordul Kosovo.

Trei membri ai acestui comando, toţi sârbi din Kosovo, au fost ulterior ucişi şi alţi trei arestaţi în cursul unei operaţiuni lansate de forţele speciale ale poliţiei kosovare.

SUA, principalul aliat internaţional al Kosovo, au atenţionat vineri cu privire la o ”importantă desfăşurare militară sârbă de-a lungul frontierei cu Kosovo”, cerând Serbiei ”să-şi retragă trupele”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. S-au scapat pe ei rusofilii.