G4Media.ro

Sephora anunță vânzarea tuturor magazinelor din Rusia către directorul general local

Sephora anunță vânzarea tuturor magazinelor din Rusia către directorul general local

Sephora (LVMH) a anunțat că a cedat toate cele 88 de magazine pe care le deține în Rusia directorului general local, care va prelua afacerea sub numele de Ile de Beauté, potrivit unui comunicat publicat luni și citat de Le Monde.

Sephora a anunțat „semnarea unui acord pentru transferul a 100% din acțiunile filialei sale din Rusia către directorul general local, cu scopul de a promova continuitatea pentru angajați”, se arată în comunicat. Suma tranzacției, „supusă aprobării autorităților (locale) relevante, inclusiv a autorităților de concurență”, nu a fost dezvăluită.

Magazinele Sephora din Rusia, la fel ca toate cele 124 de magazine ale grupului LVMH (Louis Vuitton, Dior, Celine sau Moët & Chandon…) din țară, au fost „închise temporar” de la începutul lunii martie, ca urmare a invaziei din Ucraina și a sancțiunilor europene.

Brandul Sephora a intrat în Rusia în 2016 prin cumpărarea brandului Ile de Beauté. Până în 2022, avea 1.200 de angajați în 88 de magazine. LVMH, care a înregistrat o cifră de afaceri de peste 64 de miliarde de euro în 2021, nu comunică cu privire la vânzările mărcilor sale, dar analiștii estimează cifra de afaceri a Sephora la 8 miliarde de euro. Rusia reprezintă mai puțin de 3% din vânzările companiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce bine platiti sunt directorii generali locali daca isi permit sa cumpere 88 de magazine Sephora. Foarte interesant…