G4Media.ro

Senatul SUA a adoptat în unanimitate proiectul de lege care interzice descărcarea…

Senatul SUA a adoptat în unanimitate proiectul de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok, pe orice aparat furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului

Senatul SUA a adoptat joi în unanimitate un proiect de lege care interzice descărcarea şi utilizarea aplicaţiei TikTok, pe orice aparat furnizat de guvernul american angajaţilor săi sau membrilor Congresului – relatează AFP. Rețeau TikTok este controlată de grupul chinez ByteDance.

„TikTok reprezintă un risc major pentru securitate şi nu îşi are locul pe aparatele guvernului”, a scris pe Twitter serviciul de presă al senatorului republican Josh Hawley, co-autor al textului.

După adoptarea sa în Senat, controlat de republicani, acest text urmează să fie aprobat de Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, pentru ca preşedintele Donald Trump să îl poată promulga.

Textul interzice angajaţilor guvernului american, dar şi aleşilor Congresului, angajaţilor Congresului sau responsabililor şi angajaţilor întreprinderilor publice, să descarce sau să utilizeze TikTok sau orice aplicaţie dezvoltată de ByteDance sau orice agenţie deţinută de ByteDance pe un aparat furnizat de Statele Unite sau de o agenţie guvernamentală”.

Singurele excepţii permise: activităţile legate de securitate cibernetică, informaţii sau aplicarea legii şi a măsurilor disciplinare.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că Statele Unite doresc să interzică pe telefoanele americane nu numai aplicaţiile TikTok, ci şi alte aplicaţii chineze considerate ca fiind un risc pentru securitatea naţională.

Sursa foto: playtech.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.