G4Media.ro

Senatul a adoptat legea care le permite primarilor și consilierilor locali să…

Senatul a adoptat legea care le permite primarilor și consilierilor locali să fie în conflict de interese / Inițiativa a aparținut PSD

Plenul Senatului a reexaminat luni, în calitate de Cameră decizională, ca urmare a deciziei CCR, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, prin care încălcarea normelor în materia conflictului de interese a fost introdusă în sfera faptelor ce constituie abateri disciplinare, transmite Agerpres.

Proiectul, iniţiat de parlamentari PSD, a fost adoptat în urma reexaminării, cu 78 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere, în forma aprobată de Camera Deputaţilor.

„Fapta aleşilor locali de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum şase luni”, se arată în textul legislativ adoptat de Senat în urma reexaminării.

Senatorul USR, Florina Presadă, a subliniat în plen că forma actului normativ adoptat de Senat reprezintă o „slăbire a criteriilor de integritate publică”.

„Cel mai problematic lucru este că nu se mai reţine decât o sancţiune echivalentă cu diminuarea cu 10% a indemnizaţiei consilierului local timp de şase luni. Noi interpretăm această nouă reglementare ca o tentativă de a scăpa de măsura complementară pe care o dispunea ANI, în astfel de cazuri de conflict de interese, şi anume interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică eligibilă timp de 3 ani de la constatarea acestui conflict de interese. Avem de-a face cu o încercare de a slăbi criteriile sau standardele de integritate în funcţia publică”, a spus Presadă.

Liberalul Daniel Fenechiu a anunţat votul negativ al senatorilor PNL, subscriind argumentelor prezentate de senatorul USR, Florina Presadă.

Curtea Constituţională a României a admis pe 16 octombrie 2018, parţial, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificările aduse Legii privind Statutul aleşilor locali.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Imi da cineva un motiv serios sa nu rup picioarele oricarui dobitoc care voteaza ,,coalitia de guvernare ” ?

  • Io , un dobitoc cu picioarele rupte ar fi foarte eligibil la ,,ajutor social ,, !!! Mai au un pic si legifereaza mitraliera la purtator !!

  • Statul paralel!!?.?

  • Nu e bine, fiindca n-ar invata nimic din asta.

   Plus, sunt 3,34 milioane de slugi PSD in Romania, din care 70000 mor de batranete in fiecare an. Deci, de ce sa faci tu puscarie, cand natura e mult mai eficienta?

   Mai bine mergi la vot si atat.

 2. Un nou pas spre Diktatura Hotilor & Coruptilor.

 3. Parca ar fi primii care ar fi in conflict de interese, pai medicii care sunt angajati la stat dar au și cabinete private ?
  Polițiștii de ce n-ar avea dreptul să fie și detectivi privați sau ,,boidegarzi” în timpul liber ? Aici apropo, într-un serial polițist american, unul dintre ,,polițiști” își ia un al doilea job ca bodyguard că nu-i ajung banii, la noi are tot felul de sporuri și prezervative moca, dar na…
  Judecatorii sa practice avocatura în timpul liber !
  Angajații ANAF sau ai finanțelor sa fie și contabili în timpul liber ? Și tot așa…

 4. Mafia romaneasca e scapat de sub control. Numai interventia unei puteri militare externe ar mai putea restabili ordinea si statul de drept.

 5. totul pentru infractori. nimic pentru tara!

 6. Experienta de azi cu DNA a aratat ca anormalul a devenit normal, iar Parlamentul a venit acum sa ne confirme. Frumos! Parfum de primavara, nu altceva!

 7. Au legalizat hotia!
  Puscarie pe viata pt toti hotii de la guvernare si legistlativul actual.

 8. Neconstitutionala!
  Clar.

 9. gata, aduc astia aurul inapoi. sa-si faca tiliormanul salbe din el

 10. Noile state, Letiția și Penalia, fătate din prostia și hoția unui grup de impostori, adoptă o legislație originală, născută din „democrația originală” a bătrânului trădător-criminal.

 11. Grupul infractional organizat psd-alde lovește din nou. Penali până în măduva oaselor .

 12. Legalizarea prostituției politice?

 13. Sunt pe rol cca 800 de dosare pentru conflict de interese cu acestea ce fac.Scapa si acestia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.