G4Media.ro

Senatorul USR Ștefan Pălărie: Miercurea Neagră se confirmă și în Educație. Puterea…

sursa foto: Facebook

Senatorul USR Ștefan Pălărie: Miercurea Neagră se confirmă și în Educație. Puterea pune piciorul pe accelarație, calcă totul în picioare și la legile Educației! Nu mai vrea dezbateri reale în Parlament. Vor doar o comisie reunită, cu procedură specială, pe fugă, pe repede înainte

Senatorul USR Ștefan Pălărie semnalează că miercurea neagră se confirmă și în Educație după ce ministrul Ligia Deca a anunțat că Legile Educației vor trece prin Parlament printr-o procedură specială, pe repede-înainte, fără dezbateri serioase. 

„Miercurea Neagră se confirmă și în Educație! Puterea pune piciorul pe accelarație, calcă totul în picioare și la legile Educației! Nu mai vrea dezbateri reale în Parlament. Vor doar o comisie reunită, cu procedură specială, pe fugă, pe repede înainte. Exact ca la pensiile speciale. Am avut dreptate: nu au răbdare să asculte pe nimeni, democratic, nici în Parlament! Nici o grabă nu justifică așa ceva! Nu e orice lege, e vorba de viitorul copiiilor din România!”, spune senatorul USR Ștefan Pălărie.  

USR consideră că în forma trecută prin guvern, modificările la legea Educației propuse de miniștrii Cîmpeanu și Deca vor întări și mai mult controlul politicului asupra sistemului educațional, servind intereselor politicienilor și nu ale elevilor sau studenților. 

”Dacă ne uităm în viitor, peste 10 ani, școala românească va arăta la fel: un învățământ în care admiterea la liceu se face prin segregare, între elevii ai căror părinți își permit meditații și cei care nu-și permit, un învățământ în care profesorii sunt sub-salarizați, un învățământ în care școlile vor fi conduse în continuare de către baronii locali și camarilele lor din inspectorate, iar universitățile vor fi conduse de aceiași rectori, aleși pe viață”, a explicat Ștefan Pălărie, membru în comisia de învățământ din Senat. 

USR pregătește amendamente cu soluții corecte care vor fi depuse în Parlament pentru reformarea reală a sistemului de educație.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...