G4Media.ro

Senatorul Breaz, care și-a dat demisia din PSD, a fost prezent la…

Senatorul Breaz, care și-a dat demisia din PSD, a fost prezent la un eveniment cu membrii PNL. Europarlamentarul liberal Mircea Hava spune însă că nu ar avea nicio ofertă pentru demisionar

Senatorul Daniel Breaz, fost ministru al Culturii, care şi-a anunţat vineri demisia din Partidul Social Democrat, în care a activat peste două decenii, afirmă că îşi va continua activitatea ca independent, negând că ar fi interesat să candideze la viitoarele alegeri parlamentare pe listele Partidului Naţional Liberal. Totuși, el a fost prezent vineri după-masa prezent în mijlocul liberalilor, în comuna natală Mihalaț, în județul Alba, unde a participat și ministrul Agriculturii Adrian Oros, dar și alți liberali, inclusiv eurodeputatul Mircea Hava.

„A fost o mişcare (demisia – n.r.) pe care am făcut-o din cauza faptului că, atunci când am tras diverse semnale de alarmă în PSD, nu am fost luat în considerare. (…) Îmi continui activitatea independent. Voi face politică pentru cetăţeni şi merg mai departe”, a declarat presei  Breaz.

Întrebat de jurnalişti dacă va candida la viitoarele alegeri parlamentare pe lista PNL, Breaz a răspuns că vrea coerenţă.

„Haideţi să lăsăm bursa zvonurilor. V-am spus: a fost o decizie pe care am luat-o după 21 de ani de membru al PSD, motivele le-am explicat foarte clar. Vreau şi vreau coerenţă”, a conchis senatorul.

La întrebarea insistentă dacă totuşi îşi mai doreşte un mandat de parlamentar, Daniel Breaz a menţionat că nu poate să spună în momentul de faţă ce mai doreşte.

„Îmi doresc din poziţia de rector (al Universităţii 1 Decembrie 1919 Alba Iulia – n.r.) ca admiterea de toamnă să fie foarte bună pentru universitate, universitatea să se dezvolte, să avem cât mai mulţi studenţi la Alba Iulia”, a conchis acesta.

Liderul liberalilor din Alba, europarlamentarul Mircea Hava, prezent, de asemenea, la evenimentul desfăşurat în Mihalţ, a susţinut că PNL nu are nicio ofertă pentru Breaz.

„E problema lui (de ce a demisionat – n.r.). (…) Oamenii pot să treacă dintr-o parte în alta. PNL-ul nu are nicio ofertă. (…) Nu există nicio ofertă pentru Senat, pentru Camera Deputaţilor. El a dorit să plece, are motivele lui”, a declarat Mircea Hava.

Acesta a mai spus că nu poate să dea asigurări că Breaz nu se va regăsi, totuşi, pe listele PNL la viitoarele alegeri.

„Nu, eu nu pot să dau asigurări de genul ăsta. (…). Un partid se dezvoltă şi creşte aşa cum crede el”, a mai declarat Mircea Hava.

Senatorul Daniel Breaz a anunţat vineri că a demisionat din PSD, explicând că nu mai poate face parte dintr-un partid „lipsit de identitate” şi „distanţat, considerabil, de binele societăţii”, care, în formula actuală, „are vocaţia de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică”, a relatat Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Si-a dat demisia inainte sa fie acceptat in PNL? Ce fraier! Si traseist si fraier!

  2. Tocmai din cauza acestor racolari josnice PNL este asemanat ciumei rosii. Partidul nu are dogma, e o adunatura de oportunisti, infractori si interlopi.

  3. De urmarit personajul.

    Dna @Gabriela Constantinescu, pe asta cum l-ati notat, prezent sau absent? 😈

  4. De la Caramitru senior,toți miniștrii de cultură ai psd-ului , pe lângă faptul că nu au făcut nimic în cadrul ministerului au și o CULTURA a TRĂDĂRII!!!

  5. Așa cum toată lumea se aștepta, în mod evident și fără dubii, acest pretins ‘telectùal de tarabă se cere la pnl că altfel lumea științifică pierde încă un ilustru marțafoi. Se duce de izbeliște matematica și cu ea toate științele lumii dacă breazul brejilor nu va mângaia cu șezutul vreun scaun. E grețos de-a dreptul felul în care pnl, prin el însuși, cum suna deviza proprie, e dispus să facă târgul. Vor deconta repede cârdășia asta ieftină. Sictir băi , pentru că alt mesaj nu e mai potrivit. Oricum trageți apa după ce plecați.

  6. Că doar nu era tâmpit sa spună care a fost oferta!!!!