G4Media.ro

Selecție The Economist: Cele mai bune seriale de televiziune din 2023

Sursa foto: Pexels

Selecție The Economist: Cele mai bune seriale de televiziune din 2023

Comediile excepționale, dramele criminale și thrillerele psihologice au fost în top pe micul ecran anul acesta, și The Economist a făcut o selecție:

„Barry”

Al patrulea și ultimul sezon este cel mai întunecat și mai captivant. Barry Berkman, un asasin, sa reinventat ca actor; acum și-a pierdut acoperirea și libertatea. Spectacolul, creat de comediantul Bill Hader, care și joacă în rol principal, abordează pasiunea Hollywood-ului pentru anti-eroi și finalul este pe măsură.

„The bear”

În cel de-al doilea sezon, magazinul de sandvișuri degradat pe care Carmy Berzatto (Jeremy Allen White) l-a moștenit în urma morții fratelui său a fost dărâmat și reinventat ca un restaurant de lux. Cu toate acestea, „The Bear” este atașat de originile sale, iar Carmy încearcă să păstreze echipa din spatele localului original.

„Beef”

Amy Lau (Ali Wong), o femeie cu mulți bani, o casă perfectă, un soț acasă și o fiică angelică, își aruncă viața în aer. În această comedie-dramă întunecată și captivantă, un incident de furie o aduce pe orbita lui Danny Cho (Steven Yeun), un antreprenor de mâna a doua. Urmează distrugerea reciprocă.

„Colin de la conturi”

Această fermecătoare comedie australiană a ajuns pe ecranele americane și britanice în 2023. Îi urmărește pe Ashley și Gordon, străini care sunt aduși împreună de un câine rănit. Este scris de Harriet Dyer și Patrick Brammall, care sunt căsătoriți în viața reală. Dialogul este superb.

„The Crown”

Întors pentru al șaselea și ultimul sezon, „The Crown” îndreaptă atenția asupra istoriei recente. Telespectatorii cunosc deja sfârșitul trist al dragostei dintre Prințesa Diana (Elizabeth Debicki) și Dodi Fayed (Khalid Abdalla), dar drama este desenată cu talent și fascinantă pe ecran.

„Dead Ringers”

Un remake cu schimb de gen al filmului din 1988. Pe rând amuzant și tulburător, mini-seria se învârte în jurul surorilor gemene și ginecologi, Elliot și Beverly Mantle (ambele interpretate de Rachel Weisz), în timp ce își deschid propriul centru de naștere și se ocupă cu cercetări dubioase.

„Diplomatul”

Kate Wyler (Keri Russell) devine ambasadorul Americii în Marea Britanie la scurt timp după ce o putere ostilă a aruncat în aer o navă de război britanică în Golful Persic. Spiritual, tensionat, lucios de melodramatic și plin de momente spectaculoase, este genul de producție pentru care a fost creat Netflix.

„Fargo”

Dintre toate spin-off-urile și sequelele TV din ultimii ani, „Fargo” – bazat pe filmul de comedie neagră din 1996 – a fost cel mai surprinzător. Al cincilea sezon, care îi are în rolurile principale pe Jon Hamm și Juno Temple, captivează încă o dată spectatorii.

„Aurul”

O dramatizare a furtului de lingouri de aur de la Brink’s-Mat din Londra în 1983. (Valoarea a fost de 26 de milioane de lire sterline, aproximativ 100 de milioane de dolari astăzi.) În mâinile lui Neil Forsyth, aceasta devine o poveste panoramică despre clase sociale și corupția poliției. Hugh Bonneville, Dominic Cooper și Jack Lowden au roluri excelente.

„Mamele bune”

Plasat în 2010, acest spectacol spune poveștile femeilor care au îndrăznit să sfideze ’Ndrangheta, mafia Calabriei. Nu are nimic din farmecul insidios care se agață de filmele „Nașul” și de multe producții realizate de atunci. Acesta este un film noir fără compromisuri.

„Happy Valley”

Catherine Cawood (Sarah Lancashire), un sergent de poliție, a fost mult timp bântuită de crimele lui Tommy Lee Royce (James Norton), un violator care și-a atacat fiica. Amplasată într-un oraș din Yorkshire, această dramă uluitoare abordează teme ale nedreptății, sărăciei și crimei organizate.

„The Last of Us”

Adaptat după un joc de succes din 2013, acest spectacol și-a încheiat sezonul de debut ca cel mai mare hit al Hbo de la „Game of Thrones”. Spune o poveste convingătoare a supraviețuirii într-o lume afectată de pandemie. Punctul culminant a fost o poveste de dragoste din cel de-al treilea episod.

„Pokerface”

O chelneriță de cazinou are o abilitate neobișnuită de a spune când cineva se chinuie. Când gangsterii care conduc cazinoul se îndreaptă împotriva ei, Charlie (Natasha Lyonne) fuge. Un alt mister de crimă captivant de la Rian Johnson, scriitorul și regizorul filmelor „Knives Out”.

„Succesiunea”

Jesse Armstrong, creatorul, oferă familiei Roy o despăgubire superbă. În ultimul sezon, trădările și șantajul ating noi culmi; înmormântările și nunțile deopotrivă dau ocazia conflictelor verbale. Serialul ajunge la o concluzie care depășește cumva așteptările.

„Wave Makers”

Acest show examinează întrebări spinoase ale politicii și moralității din Taiwan. Spiritual și propulsiv, spune o poveste plină de speranță a unei persoane care luptă pentru alta – și a inspirat femei din viața reală din această țară să vorbească despre hărțuirea sexuală.

Sursa: The Economist

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează