G4Media.ro

Șeful suprem din Transnistria s-a întâlnit cu un înalt diplomat american la…

Sursa: ucr.radio

Șeful suprem din Transnistria s-a întâlnit cu un înalt diplomat american la Tiraspol, cu o zi înaintea congresului extraordinar al separatiștilor

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Christopher Smith, care se află în vizită în Republica Moldova, a mers la Tiraspol, unde s-a întâlnit cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, transmite publicația moldoveană Newsmaker.

Christopher Smith, Secretar Adjunct pentru Europa de Est în Departamentul de Stat al SUA, se întâlnise în prealabil la Chișinău cu președintele Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și viceprim-ministrul pentru reintegrare.

După cum a relatat serviciul de presă al lui Krasnoselski la 27 februarie, la întâlnire a fost prezent și șeful departamentului de politică externă al PMR nerecunoscut, Vitali Ignatiev.

„Vadim Krasnoselski a subliniat importanța dialogului cu Statele Unite în calitate de observator în cadrul formatului 5+2. El a confirmat angajamentul Transnistriei față de principiile de menținere a păcii și securității. El a subliniat că procesul de negociere trebuie să continue, indiferent de cât de diferite sunt pozițiile părților, și a menționat, de asemenea, că el consideră că formatul „Conferinței permanente…” și interacțiunea la nivelul „1+1″ sunt relevante”, a precizat serviciul de presă al liderului pridnestrovean.

Vorbind despre taxele vamale impuse de Moldova la 1 ianuarie anul curent pentru companiile pridnestrovene, Krasnoselski „a calificat drept ipocrită afirmația că antreprenorii au posibilitatea de a circula cu mărfuri fără taxe vamale dacă au un certificat, deoarece obținerea chiar a acestui certificat este posibilă doar dacă au un cont într-o bancă moldovenească”.

La 26 februarie, președintele Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Christopher Smith, a declarat că abilitatea Ucrainei de a rezista invaziei rusești este vitală pentru pacea și stabilitatea în Moldova.

Întâlnirea de la Tiraspol vine cu o zi înainte de Congresul extraordinar al deputaților transnistreni planificat pentru 28 februarie. Un opozant de la Tiaspol declarase că autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară alipirea la Federația Rusă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează