G4Media.ro

Șeful SRI, Eduard Hellvig, primit de Maia Sandu la Chișinău. Discuții despre…

Foto: Administrația Prezidențială a Republicii Moldova

Șeful SRI, Eduard Hellvig, primit de Maia Sandu la Chișinău. Discuții despre reforma serviciilor din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a primit miercuri pe Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale de la Chișinău.

Cei doi au discutat despre ”opțiunile de reformă a sectorului național de securitate” din Republica Moldova, potrivit comunicatului citat.

Maia Sandu și Eduard Hellvig au mai vorbit despre nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste și cibernetice, a radicalizării și dezinformării.

Maia Sandu a prezentat obiectivele de securitate ale serviciilor moldovene de informații: transparentizarea activității Serviciului de Informații și Securitate, dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securității naționale, creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile responsabile de securitatea spațiului informațional al țării și cooperarea regională și internațională eficientă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. O învață si pe Maia Sandu cum să facă să fie rusofile si serviciile moldovene!

 2. Secu s-a dus sa-si viziteze subalternu de la chisinau

 3. S-au dus să îi strice și p-aia!

 4. Constipatul/colon lenes asta vrea sa imprastie duhoarea secu si-n Basarabia.

 5. ASA….parazitati si Moldova ca nu v-a ajuns Romania cat a-ti ingenunchiat-o!

 6. Belarus? Da, știm statul-marionetă al Rusiei.

 7. 🤣😅🤣😅🤭 de parcă ar avea ce să învețe de la amărâtul ăsta!

 8. Doi slugi ai americanilor

 9. Chiar nu inteleg de ce sunt atatea comentarii de hate. Asa e cand romanul stie doar de conspiratii rusesti. Bravo domnului Hellvig! E normal sa ne sustinem fratii si sa le aratam ca le suntem alaturi in vremuri tulburi.

 10. Un adevarat profesionist! Multi vorbesc fara sa stie, dar in vreme de razboi si nesiguranta sa fii capul unei institutii atat de mari din tara e responsabilitate si asumare… Sa tii sub control o situatie atat de sensibila! Respect, Eduard Hellvig

 11. S-au trezit acum toti specialistii cu mintea odihnita sa comenteze. Ce habar au ei de relatiile internationale? Mult succes sa fie! Moldova e pe maini bune din punctul asta de vedere mai ales cu ajutorul lui Hellvig!