G4Media.ro

Şeful Samsung vrea să extindă cooperarea cu Meta, Amazon şi Qualcomm

Sursa foto: Photo 48015862 © Tktktk | Dreamstime.com

Şeful Samsung vrea să extindă cooperarea cu Meta, Amazon şi Qualcomm

Preşedintele Samsung Electronics, Jay Y. Lee, s-a întâlnit cu şefii Meta, Mark Zuckerberg, Qualcomm, Cristiano Amon şi Amazon, Andy Jassy, pentru a analiza proiecte de cooperare şi a discuta despre inteligenţa artificială (AI), servicii de cloud şi semiconductori, a anunţat joi gigantul tehnologic sud-coreean, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Mark Zuckerberg l-a invitat marţi pe Jay Y. Lee la locuinţa sa şi au discutat despre AI, despre realitatea virtuală şi augmentată. De asemenea, Lee s-a întâlnit cu Andy Jassy şi Cristiano Amon pentru a analiza cooperarea în domeniul semiconductorilor, inclusiv servicii de cloud şi cipuri de memorie pentru centrele de date ale Amazon, precum şi un contract pentru cipurile de care are nevoie Qualcomm la procesoare mobile, a informat Samsung.

Gigantul tehnologic sud-coreean intenţionează ca la finalul lunii să prezinte rezultatele şi discuţiile legate de cooperarea cu cele trei firme americane.

Lee efectuează o vizită de două săptămâni în Statele Unite.

Pe segmentul cipurilor de memorie pentru AI, Samsung pierde teren în defavoarea concurenţilor iar noul şef al diviziei de semiconductori a cerut angajaţilor să facă eforturi pentru a depăşi dificultăţile.

Amazon este un client important al Samsung pe segmentul cipurilor, cele două firme colaborează în diverse domenii, inclusiv televiziune şi telefonie mobilă.

În 2013, profitul operaţional al Samsung a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani în condiţiile în care divizia de cipuri a înregistrat pierderi. Cotaţia acţiunilor Samsung, una din cele mai populare acţiuni din Coreea de Sud, este în scădere cu aproximativ 1% de la începutul anului. În medie, unul din zece sud-coreeni deţine acţiuni Samsung, chiar dacă aproximativ un milion de investitori de retail au renunţat la acţiunile Samsung în 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează