G4Media.ro

Șeful Gărzii de Mediu: Avem comisari numiți politic, puși în funcții să…

sursa foto: Facebook/ Octavian Berceanu

Șeful Gărzii de Mediu: Avem comisari numiți politic, puși în funcții să răspundă politic. De când am venit la șefia instituției, respirăm aer. Comisarii au libertatea să-și facă treaba în teritoriu fără nicio ingerință

Aflat la conducerea Gărzii generale de Mediu de aproximativ două luni, Octavian Berceanu a spus vineri seara, la Digi24, că a realizat un lucru extrem de important în cadrul instituției, acela de a le reda libertatea comisarilor să acționeze liber, să nu se mai simtă presați de intervenții politice.

„Avem comisari puși politic în funcții, astfel că ei răspundeau politic. De când sunt eu în funcție, acest lucru s-a schimbat. Respirăm aer (…) Eu nu permit nicio ingerință, sub nicio formă.  Acum fiecare comisar merge și-și face treaba”, a comentat Berceanu.

Redactorul Digi24 i-a reamintit șefului Gărzii de Mediu că și el a fost numit tot pe linie politică.

„Da, și eu am fost numit politic, dar eu nu permit nicio intervenție în actul de control și atâta timp cât voi fi în această funcție nu voi permite indiferent cine intervine”, a răspuns  acesta.

Întrebat dacă a fost sunat pentru a face vreun favor din calitatea sa de șef al Gărzii de Mediu, Berceanu a recunoscut că s-a întâmplat.

„Mi s-a cerut să fiu mai blând cu acești comisari numiți politic, sunt destui care au vechime de câte 10 ani, 15 ani în funcții. Dar nu pot. Eu vreau să nu avem nicio ingerință, iar când acest lucru nu se va mai putea voi plec asingur din funcție sau voi fi mutat în altă parte. Dar cât sunt eu aici vreau ca toți comisarii să-și facă bine treaba”, a spus Berceanu.

S-a dublat volumul amenzilor

Șeful Gărzii de Mediu spune că față de 2019, în primele patru luni ale anului 2020 s-au dat amenzi în valoare de 14 milioane de lei, în timp ce în primele patru luni ale lui 2021, cuantumul amenzilor se ridică deja la 30 de milioane de lei, adică s-a dublat volumul amenzilor, fără să se dubleze neapărat numărul controalelor și al comisarilor care merg în control.

Dacă în 2019 sau 2020 Garda de Mediu primea 3.000 de solicitări, petiții, intervenții, în primele luni ale anului 2021 s-au primit deja 3000 de petiții.

„Pur și simplu s-a creat un tsunami de petiții, la care cu greu facem față, pentru că inițial Garda de Mediu n-a fost construită să facă față nici tehnic, nici din punct de vedere al capacității umane la valul acesta de petiții. Eu mă bucur și încurajez, vreau să crească aceste petiții ca număr și ca implicare la nivel de cetățean. Ceea ce fac este să optimizez cumva munca oamenilor, astfel încât să fim ultrarapizi în a interveni și a rezolva problemele semnalate”, a comentat Octavian Berceanu la Digi24.

Sursa Foto: Facebook sursa FB

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Nu-i problema, Berceanu nu rezista mult in functie, il da afara PNL, sau vine PSD in 2024 si il da afara, nu e loc la stat pentru oameni competenti.

  • Sa nu uitam ca de minim 3 ani, Octavian Berceanu conduce proiectul `Padurea Bucuresti`, care presupune plantare de arbori pe terenuri compromise din periferia Bucurestiului! Asta pentru ca peste ani, generatiile viitoare sa se bucure de un aer mai curat! Nu stiu cat va rezista in functie, dar stiu ca face ce trebuie!

  • Isi fac „treaba” in natura, printre boscheti, ca sa nu fie vazuti.

   Cate transporturi ilegale de copaci au prins in flagrant ?!

   In rest, totul e doar propaganda.

  • In timp ce era ridicat in slavi la TV, din Rudeni se degaja putoarea bine cunoscuta. De statia dd biogaz de la Rudeni nu se atinge nimeni de 8 ani de zile, oare de ce?

 2. La cata mizerie e in tara asta sper sa nu fie mazilit.
  Bravo, domnule Berceanu!
  Te sustinem si Multumim!

 3. Respirati aer corupt.

 4. Isi fac „treaba” in natura, printre boscheti, ca sa nu fie vazuti.

  Cate transporturi ilegale de copaci au prins in flagrant ?!

  In rest, totul e doar propaganda.

  • Nu fi rau!
   Eu locuiesc in zona Domenii S1 si in fiecare dimineata aerul era irespirabil: fum, miros de oua clocite, te usturau ochii si masina (alba) era acoperita de o pelicula de funingine lipicioasa.
   De cca 1 luna calitatea aerului a crescut dramatic. Deci, domnul Berceanu are o mare realizare si ii multumesc.
   O sa vina si vremea padurilor, interzicerea defrisarilor, replantare de milioane de hectare rase in 30 de ani.
   Dar, este foarte important sa blocheze importurile de gunoaie toxice, asta este prioritate ZERO.
   Si inchidetea tuturor gropilor de gunoaie din tara, sunt peste 10.000.

  • Io știam că „dramatic” vine de la dramă, dar mă rog, S1 e fruncea!

 5. Bravo, domnule Berceanu!
  👏👏👏
  Sper ca PNL sa se abtina o perioada.

 6. Domnule Berceanu,

  O institutie corupta in interior , cu oameni care raspund la comenzi politice si nu pun in aplicare amenzi sau nu controleaza diverse cazuri pe considerentul ca este afacera nu stiu cui de la partid pentru care a primit telefon sa o lasa in pace si sa nu o controleze, nu poate sa mearga inainte in mod corect. Ar trebui astfel de cazuri sa le sanctionati imediat si acei oameni din interiorul institutiei care nu fac decat sa sustina interesele mafiei gunoaielor sa-i deconspirati si sa-i trimiteti acolo unde le este locul: la goapa de gunoi si la beciul domnesc.

 7. Vad ca domnii de la mediu au uitat de deversarea de la fabrica de ciment tasca, tonele de amoniac in apa… musamalizam tot, asa e la noi… sa vina sa bea apa de aici din rau sau din reteaua de apa care e sparta peste tot, culmea e ca apa potabila e mai scumpa ca in alte zone ale tarii desi sunt 3 lacuri si izvoare in zona.

 8. Libertatea de a actiona sau de a nu actiona ?
  Mirosul ce inunda aerul in multe nopti in zona Chiajna (si nu numai)este pestilential.
  Toate sesizarile raman fara urmari.
  Vorbe, vorbe si inactiune in zone cu adevarat afectate de poluare. Au depistat cateva cauciucuri arse prin zone marginase. Luati-va orice speranta.
  Mafia gunoaielor nu poate fi invinsa !

  • „mirosul” este rezultatul statiei de cogenerare pe baza de biogaz si/sau incinerator de deseuri medicale din aceeasi curte. Afecteaza nu numai Chiajna ci mai bine de 25% din Bucuresti, din Ghencea pana la Otopeni si pana in centru, in zilele bune se simte ana la Eroilor/Victoriei si Cotrocoeni.
   Ai dreptate, chiar in timp ce dadea interviul cei de la Rudeni faceau ce fac in mod obisnuit noaptea, in weekend si cand ploua: degaja hidrogen sulfurat.
   Nimeni nu se atinge de ce este la Rudeni (stim cu totii cine este acolo si de ce nu se atinge nimeni), doar praf in ochi cu amarati cu 2-3 cauciucuri si actiuni „pe facebook” pentru a fi elogiat de cei care nu scot capul in lumea reala. Sunt zeci de mii de sesizari primite in peste 8 ani si nimic.
   Degeaba avem legea mirosurilor, degeaba avem Avocatul Poporului…

 9. PENTRU CAT TIMP ?
  ISI PERMIT PROTECTORII RETELELOR INFRACTIONALE SA SE LIPSEASCA DE SPAGI ?

 10. „Mi s-a cerut să fiu mai blând cu acești comisari numiți politic, sunt destui care au vechime de câte 10 ani, 15 ani în funcții”!!!! – Nu v-a sărit în ochi, nu?! Las-așa, că-i bine!