G4Media.ro

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, va vizita Israelul, teritoriile palestiniene și alte…

Sursa foto: European Council

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, va vizita Israelul, teritoriile palestiniene și alte state din Orientul Mijlociu în această săptămână

Josep Borrell va vizita Israelul și teritoriile palestiniene în această săptămână, a anunțat luni cel mai înalt diplomat al Uniunii Europene, relatează Politico.

Borrell se va deplasa în „Israel, Palestina, Bahrain, Arabia Saudită, Qatar și Iordania” pentru a „discuta despre accesul și asistența umanitară și probleme politice cu liderii regionali”, a precizat acesta.

Planificată inițial pentru începutul lunii decembrie, vizita șefului politicii externe a UE are loc în contextul unei ofensive aeriene și terestre în curs de desfășurare din partea forțelor israeliene în Gaza, ca represalii la atacurile surpriză ale Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie, care au ucis aproximativ 1.200 de persoane.

Potrivit autorităților sanitare din Gaza, administrate de Hamas, în care locuiesc aproximativ două milioane de persoane, ofensiva israeliană asupra Fâșiei Gaza a ucis peste 11 000 de persoane. De asemenea, Israelul a restricționat accesul la alimente, apă și combustibil în Gaza în ultima lună.

Recent, Borrell a fost criticat de diplomații UE după ce a adoptat poziții publice privind conflictul care au depășit ceea ce fusese convenit de către țările membre ale UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...