G4Media.ro

Șeful diplomației UE: Atacul Iranului asupra Israelului nu trebuie să distragă atenţia…

Photo by RONALDO SCHEMIDT / AFP

Șeful diplomației UE: Atacul Iranului asupra Israelului nu trebuie să distragă atenţia de la criza din Gaza

Atacul de sâmbătă al Iranului asupra Israelului nu trebuie să distragă atenţia de la situaţia umanitară din Gaza, a avertizat miercuri şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, citat joi de DPA, transmite Agerpres.

„Cea mai recentă escaladare în Orientul Mijlociu nu trebuie să ne facă să uităm de Gaza. Palestinienii au dreptul la ajutor umanitar. Israelul trebuie să garanteze accesul şi siguranţa lucrătorilor umanitari”, a postat Josep Borrell pe reţeaua X, cunoscută anterior ca Twitter.

O reuniune de două zile a liderilor din UE are loc miercuri şi joi la Bruxelles, cu scopul declarat de a discuta chestiuni economice, dar tensiunile în creştere între Israel şi Iran au umbrit agenda planificată iniţial.

Borrell a chemat de asemenea să se pună capăt violenţei coloniştilor israelieni extremişti în Cisiordania.

Postarea lui Borrell pe X conţinea un link către o declaraţie comună oficială împreună cu comisarul UE pentru managementul crizelor Janez Lenarcic. Declaraţia lor cere evitarea continuării escaladării în Orientul Mijlociu, încetarea focului în Gaza şi „extinderea neîngrădită a fluxului de ajutor umanitar”.

„De asemenea, îndemnăm Israelul să abordeze escaladarea rapidă a violenţei în Cisiordania. Condamnăm ferm violenţa coloniştilor extremişti şi cerem ca toţi făptaşii să fie traşi la răspundere”, potrivit declaraţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. poate ar trebui sa ne concentram mai mult pe tragedia din Ucraina , ca aia ne doare mai tare, si sa lasam palestinienii sa culeaga ce au cules

  2. Este ca și cand in timpul violului urmat de impuscare in cap te-ar interesa cum va fi vremea peste o săptămână!
    UE nu este in stare să dea muniție Ucrainei, UE este un clown impotent! 🤡