G4Media.ro

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk spune că „ne vom reunifica cu Rusia…

Sursa foto: denis-pushilin.ru

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk spune că „ne vom reunifica cu Rusia foarte curând, iar pentru noi este o întoarcere acasă”

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD) a declarat marți că se așteaptă ca regiunea ucraineană Donețk – din care mari porțiuni sunt încă controlate de guvernul ucrainean – să fie „reunită cu Rusia foarte curând”, relatează CNN.

Declarația lui Denis Pușilin vine în ciuda faptului că, înainte de invazie, nicio regiune din Ucraina nu susținea unificarea cu Rusia.

Un sondaj exclusiv CNN realizat în februarie în rândul ucrainenilor a arătat că în nicio regiune a țării mai mult de una din cinci persoane susținea unificarea Ucrainei cu Rusia.

Și chiar și în est – cea mai pro-rusă zonă a Ucrainei – mai puțin de un sfert dintre ucraineni au declarat că regiunile care se simt mai mult rusești ar trebui să fie lăsate să părăsească Ucraina și să devină parte a Rusiei.

Pușilin a declarat la televiziunea de stat rusă că așteaptă rezultatul preliminar al așa-numitului referendum – criticat ca fiind o „farsă” prestabilită și ilegală de către autoritățile de la Kiev și din Occident – încă de marți seara.

„Sunt sigur că vom fi reuniți cu Rusia foarte curând, iar pentru noi este o întoarcere acasă”, a spus Pușilin. „Nu va trebui să așteptăm mult timp pentru rezultat”.

„De fapt, astăzi va fi necesar doar să se adune [cifrele], deja seara, și apoi vor fi anunțate rezultatele preliminare.”

Rezultate preliminare sunt așteptate marți și în regiunile ucrainene Luhansk, Herson și Zaporojie, potrivit autorităților susținute de Rusia în porțiunile ocupate din aceste zone.

Petro Andriușcenko, consilier al primarului ucrainean în exil din Mariupol ocupat, a descris ziua de marți ca fiind ultima „zi de spectacole la «secțiile de votare»”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Am trăit s-o vedem și pe asta:creierele netede hauristo-putiniste să aducă în discuție iq-ul. Vai steaua voastră băi amărâților,nici nu știți(din lipsa de neuroni) cum vă faceți zilnic de că.cat repostand propaganda penibilă sovietica ,fără că măcar să vă întrebați dacă are vreun sens pe scrieți voi acolo.

  2. Are dreptate trompeta alimentata cu copeici ,Himmars in sus,Himmars in jos ,și acum Adolf Putin aduna încă 300 de mii de mujici sa ii înlocuiască pe insuficienții 150 de mii pensionați înainte de termen.

  3. Gunoiul ăsta o să se întoarcă la cele sfinte în curând. P. S. – mouye haur !

  4. Mă Puși , ar fi bine să-ți cumperi un cal al dracului de iute , să fii departe când o să-ți bată ucrainenii la ușă !