G4Media.ro

Șeful Airbnb îi îndeamnă pe parizieni să își închirieze locuințele pentru Jocurile…

Șeful Airbnb îi îndeamnă pe parizieni să își închirieze locuințele pentru Jocurile Olimpice

Airbnb se așteaptă să găzduiască până la o jumătate de milion de persoane la Paris în timpul Jocurilor Olimpice din 2024 și îndeamnă mai mulți parizieni să își ofere casele pentru închiriat, a declarat marți directorul general al Airbnn, Brian Chesky.

Cu cât sunt mai multe anunțuri, cu atât prețurile vor fi mai bine ținute sub control, a declarat Chesky pentru Reuters, pe fondul temerilor că prețurile ar putea exploda și că locuințele pentru Jocurile din august anul viitor ar putea deveni inaccesibile pentru unii. „O mulțime de oameni au nevoie de locuințe. Nu au destule camere de hotel aici, în Paris, pentru a găzdui pe toată lumea”, a spus Chesky.

Biroul de turism al Parisului se așteaptă ca aproximativ 16 milioane de persoane să viziteze regiunea extinsă a Parisului pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice.

„Sondajele sugerează că până la 20% dintre oamenii din Paris sunt interesați să găzduiască. Dacă aceștia își pun (casele) pe Airbnb și există suficiente locuințe, prețurile vor rămâne în limite rezonabile”, a spus Chesky.

„Dacă nu sunt suficienți oameni care își pun casele pe Airbnb și oamenii nu au destule … hoteluri și nu pot construi mai multe hoteluri, asta va duce la creșterea prețurilor.”

Airbnb, care a devenit partener olimpic în 2019, se confruntă cu împotriviri din partea autorităților locale din întreaga lume, pe fondul concurenței dintre chiriile pentru vacanțe de scurtă durată și chiriile pe termen mai lung pentru rezidenți.

Chesky a declarat că gazdelor li se va spune clar că anunțurile cu cel mai bun raport calitate-preț vor avea prioritate la rezultatele căutărilor.

„Deci, în timp ce prețurile hotelurilor cresc, mă voi asigura că Airbnb este mai accesibil decât hotelurile pentru o cantitate echivalentă de spațiu atunci când oamenii călătoresc la Paris pentru Jocurile Olimpice. Cred că putem face acest lucru”, a declarat el.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...