G4Media.ro

Șefa Poliției Metropolitane a Londrei (Met), Cressida Dick, a demisionat ca urmare…

foto: Poliția Metropolitană a Londrei

Șefa Poliției Metropolitane a Londrei (Met), Cressida Dick, a demisionat ca urmare a scandalurilor de misoginism, sexism și rasism în cadrul celei mai mari forțe de poliție din Regatul Unit

Cu mare tristețe, în urma discuției cu primarul Londrei, azi a devenit clar ca primarul nu mai are suficienta încredere în conducerea mea ca să continui. Nu mi-a lăsat de ales decât să demisionez din funcția de Comandant al Serviciului de Poliție Metropolitană.

La cererea lui, am fost de acord să rămân pentru o perioadă scurtă pentru a asigura stabilitatea Met și a conducerii sale în timp ce se fac aranjamente pentru desemnarea unui nou comandant.” a spus Cressida Dick într-o declarație pe site-ul Met.

Într-un raport publicat la începutul lunii Oficiul Independent pentru Comportamentul Poliției (IOPC) dezvăluie un număr de cazuri în care ofițeri ai Met s-au dedat la comportamente sexiste, misogine, homofobe sau rasiste – pe care raportul le califica drept “dezgustătoare”.

Acest raport urmează omorului comis de un polițist activ, Wayne Couzens, în martie 2021 împotriva unei femei, Sarah Everard. Atunci Cressida Dick, prima femeie comandant al Met numită în 2017, a declarat că nu are nicio intenție să demisioneze.

Raportul IOPC a fost picătura care a umplut paharul răbdării primarului Londrei, Sadiq Khan, care a convocat-o pe Cressida Dick și i-a spus că nu mai are încredere în ea și în promisiunile de reformă a Met.

Acum ministrul de interne, Priti Patel, în consultare cu primarul Khan, va numi un nou comandant al Met.

La 31 ianuarie 2021 Met avea următoarea structură de personal:

  • 33.128 ofițeri de poliție
  • 9.804 personal civil
  • 1.179 polițiști comunitari de sprijin
  • 1.838 ofițeri speciali

Met este de departe forța de poliție cu cel mai mare număr de polițiști și cel mai mare buget anual – peste 3 miliarde de lire sterline, la o populație de circa 9,3 milioane.

foto: Poliția Metropolitană a Londrei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Doamne, asta trebui sa fie o gluma: adică pe șefa a politiei o cheamă „Dick”?

  2. Era buna pe post pentru ca o chema Dick. Oricum nu putea fi mai rea ca Bode.

    • nu e ministru de interne, ci sefa MET. dar e 5 clase peste bode. la aia acolo insa standardele sunt mult mai inalte, asa ca orice comparatie cu ce e la noi e inutila.

  3. Aceasta este ” calitatea” asigurata de acesti wannabes