G4Media.ro

Șefa Înaltei Curți a plafonat la 3.000 de lei decontul pentru ochelarii…

sursa foto: Pixabay.com

Șefa Înaltei Curți a plafonat la 3.000 de lei decontul pentru ochelarii de vedere ai angajaților instituției. Obligația decontului, prevăzută de legislația europeană

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, a adoptat un ordin prin care plafonează sumele decontate angajaților instituției pentru realizarea ochelarilor de vedere, potrivit documentului consultat de G4Media. Sumele decontate vor fi de maximum 2500 lei pentru lentile, maximum 500 lei pentru ramele, plus costul manoperei și contravaloarea examenului medical.

Ordinul invocă legislația UE și o decizie a Curții de Justiție a UE care prevăd că angajatorii sunt obligați să acopere aceste cheltuieli pentru angajații care lucrează cu monitoare.

Ce prevede ordinul:

Art. 1 – Se aprobă procedura operaţională privind decontarea contravalorii aparatelor de corecţie speciale necesare protecţiei ochilor şi vederii angajaţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prevăzută în anexa ce face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2 – (1) Personalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cărui activitate implică utilizarea unui echipament cu monitor, beneficiază, la recomandarea medicului oftalmolog şi în baza prescripţiei emise de acesta, de aparate necesare corecţiei vizuale, în condiţiile prezentului ordin şi a procedurii operaționale prevăzute la art. 1.
(2) Decontarea în cazul preschimbării lentilelor necesare corecţiei vizuale se face la modificarea diagnosticului iniţial.
(3) În cazul în care diagnosticul rămâne neschimbat, decontarea preschimbării ochelarilor de vedere se face o dată 2 ani, iar a lentilelor de contact recomandate expres de medicul oftalmolog prin prescripţlia eliberată, intergral sau succesiv, pentru intervalul de 2 ani, cu încadrarea în suma maxitbă prevăzută la art. 3 lit.a).
Art. 3 – (1) Suma maximă ele se suportă din bugetul Înaltei Curţi de Casaţie şi
Justiţie pentru aparatele necesare corecţiei vizuale include taxa pe valoarea adăugată şi se calculează după cum urmează:
a) plafon maxim de 2500 lei, pentru lentilele aferente aparatelor necesare corecţiei vizuale;
b) plafon maxim de 500 lei, pentru ramele aferente ochelarilor de vedere;
c) costul manoperei;
d) contravaloarea examenului medical, după caz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Lentilele de 2500 de lei? Citesc cumva si in locul tau?

  2. Sa aibe ochelari bune sa si numere bine banutii ( peste 20 000lei net/luna) din viitoarea pensioara (de la 50 de ani).
    Multumim pentru serviciu!

  3. Ochelarii mei au costat 300, mi i-am platit singur; probabil ca nu sunt suficient de mafiot.

    • 300 inseamna dioptrii intre 0 si +/-2 si fara cilindru, plus o rama destul de aproximativa. Bucura-te ca stai atat de bine cu vederea.

    • nu ai mai prins oferta si cu lanterna de la lidl la 15lei?

  4. Bine că au plafonat, as fi tare curios ce ochelari și rame și-au luat până acum judecătorii….