G4Media.ro

Sediul Poliţiei Locale Alba Iulia va fi renovat cu fonduri PNRR /…

Sursa foto: captura Google Maps

Sediul Poliţiei Locale Alba Iulia va fi renovat cu fonduri PNRR / Clădirea a fost construită între 1920 şi 1930 / Înlocuirea centralei termice nu poate fi făcută prin PNRR, au fost alocate fonduri de la bugetul local

Sediul Poliţiei Locale din Alba Iulia, o clădire construită după Primul Război Mondial, ar putea fi reabilitat energetic cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), investiţie prin care s-ar reduce consumul de energie pentru încălzire cu peste 60%.

După ce municipalitatea a depus în toamna anului trecut o cerere de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea energetică a clădirii construite între 1920 şi 1930 în care funcţionează Poliţia Locală Alba Iulia, în urma procesului de evaluare a proiectului, s-a constatat că o parte dintre lucrările preconizate, mai exact schimbarea centralei termice, sunt neeligibile. Ca atare, în cadrul unei şedinţe extraordinare desfăşurate marţi, consilierii locali din Alba Iulia au adoptat o hotărâre prin care se modifică o parte din hotărârea aprobată în octombrie 2022, precizându-se astfel că Municipiul Alba Iulia se angajează să finanţeze toate cheltuielile neeligibile rezultate ca urmare a realizării unor lucrări.

S-a aprobat astfel finanţarea de la bugetul local pentru înlocuirea centralei termice proprii, cu o alta nouă, performantă, dotată cu cazane în condensaţie, cu funcţionare pe gaze naturale combustibile.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 2.289.055, 50 de lei, plus TVA, compusă din lucrări de renovare în valoare de 2.165.988 de lei, plus TVA, şi o staţie de reîncărcare, în valoare de 123.067,50 de lei, plus TVA.

Printre altele, se va izola termic faţada şi va fi instalat un sistem de panouri fotovoltaice pentru asigurarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. PSDNL critică PNRR-ul, fiindcă vine cu controale, dar banii sunt buni dacă nu încerci să-i furi.

  2. Cam multi bani alocati pentru renovarea unei cladiri. Cu banii astia, cumparau un teren si construiau una noua .