G4Media.ro

Ședință de guvern: Pensionarii cu venituri de până la 1400 de lei…

Sursa: INQUAM PHOTOS / Virgil Simonescu

Ședință de guvern: Pensionarii cu venituri de până la 1400 de lei pe lună vor beneficia de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor/ Sprijin pentru aeroporturile regionale cu până la 3 milioane de pasageri pe an

Guvernul se întruneşte marţi, în şedinţă, având pe ordinea de zi, printre altele, un proiect de hotărâre care stabileşte că, de la 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

În prezent, de acest program beneficiază cei cu pensii de până la 1.299 lei/lună.

Pe agenda Guvernului se mai află un proiect de hotărâre prin care se stabileşte că schema de ajutor de stat privind sprijinirea investiţiilor destinate promovării producţiei şi distribuţiei de energie termică în sistem centralizat, din surse regenerabile mai puţin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală, se va aplica până la 31 decembrie 2023.

Cabinetul Ciucă va discuta şi un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede acordarea unui sprijin financiar pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic până în 3.000.000 pasageri pe an pentru care Consiliile judeţene au calitatea de autoritate publică tutelară, pentru depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă din cauza pandemiei de COVID-19.

Pentru aeroporturile regionale cu un trafic între 200.000 şi 3.000.000 pasageri pe an bugetul maxim alocat este de 42.544.000 lei, iar pentru cele cu un trafic situat sub 200.000 pasageri pe an bugetul maxim este de 41.494.000 lei.

De asemenea, Executivul va analiza un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se suplimentează cu 307 numărul de posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor, la nivelul Ministerului Economiei şi Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, care au rezultat în urma divizării parţiale a Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă aflat pe ordinea de zi a Guvernului vizează modificarea şi completarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ în privinţa concursului pentru ocuparea unei funcţii publice din administraţia publică centrală şi locală.

Pe ordinea de zi a reuniunii Guvernului se mai află proiectul de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Executivul va mai analiza două memorandumuri privind continuarea colaborării cu Departamentul Economic al OCDE şi, respectiv, aprobarea vânzării „Ansamblului istoric Mina Petrila” din patrimoniul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului S.A. către Consiliul Judeţean Hunedoara.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

21 comentarii

 1. In statele civilizate intervine protectia sociala si compenseaza populatia cu venituri sub pragul subzistentei, in Romania intervine Ciuma Rosie si da cu o mana sa poata fura cu 10.

  • Ba Ioane,(nume de slugoi) :)) de ce ești nemulțumit? Pana la urma ăștia fac cate ceva. Leprele de usr iști ce au făcut? Vezi ce face ghinea mai bine!!!

  • Coroiu ? Andronic ? Turcescu ? … ?

 2. Medicamentele sunt foarte scumpe, greu de suportat și de către ceilalți pensionari care au pensii un pic mai mari.
  Mulți dintre pensionari au muncit în condiții grele, motiv pentru care s-au îmbolnăvit.
  De ce se fac astfel de diferențieri?
  Consider că nu este corect.
  Prețul medicamentelor trebuie scăzut la fel, pentru toți pensionarii.

  • Da nici usr domnule e bine Asa pnl psd

  • În ultimii doi ani, medicamentele pe care le iau eu, s-au scumpit de trei ori !. Culmea și simbria la biserică tot la fel!.

 3. Aceasta cualitie sa timpit de tot . Nu inteleg de ce ocolesc persoanele cu handicap copii si maturi . Nu cerem vaucere de vacanta la hotel de 5 stele dar se poate acorda un bilet de tratament gratuit pe an .

 4. Pai nu voteaza ei de 30ani FSN ca sa fie bine. Nu inteleg de ce se plang.

 5. De ce CENZURAȚI .
  E umilitor să muncești 35-40 de ani .
  Freci menta toată viața și votezi PSD.
  Pentru că frecând menta toată viața și votând PSD e egal cu a munci 40 de ani .
  De ce discriminați pe cei care muncesc in favoarea celor care nu muncesc .

 6. În Anglia toți pensionarii au medicamente gratuite,operații gratuite ,tratamente gratuite,transport în comun gratuit. Pensiile mici sunt aproape la nivelul, celor medii ,nu ca cetățeanul să aștepte pomană cum e în România de la toți analfabeții și drogați.

 7. Pensiile sociale și pensiile speciale trebuiesc desființate. Atunci,pensionarul cu stagiul complet de cotizare va avea o pensie decenta.

 8. Dar ce se întâmplă cu cei care au muncit 5 și 7 ani și din anumite motive nu au m-ai lucrat …și au vârsta de pensionare …ei pot beneficia de pensia minima??? Sau vor fi lăsați în voia sorții. Mulțumesc!

 9. Eu am pensie de 1200 Ron și niciodată nu.am beneficiat de compensare a medicamentelor de 90% pt că farmacistele zic că așa le spune lor calculatorul..!!!
  Deci e hoție pe față…
  Cine controlează farmaciile?!
  Nimeni nimenea!!
  Hoților! Trădătorilor!

  • Doamnă dragă compensarea este din prețul de referință al medicamentului care poate este mai mare decât stabilește casa de asigurări și atunci dumneavoastră dorind originalele aveți co-plata.

 10. Da tati, să curgă cu pomeni….că ce morții lor, doar nu le dau din buzunarele proprii. Tot prostii cărora le putem votul, că toți ie la fel’ trebuie sa plătească și pomenile astea.

 11. a luat -o pe urma PSD. Pomeni pentru singurii alegatori care mai merg la vot. Doar ca pensionarii il voteaza pe Iliescu, maica!

 12. nu e corect cu compensarea diferențiată în alte țări analiza consultațiile medicamente se da gratis doar a muncit omul o viață a contribuit la sistemul de sănătate și așa nu se respectă 90%te duci la farmacii și îți dă cu40% la ce mai plătesc cei cu venituri mari impozit daca nu beneficiază

 13. SPECIALII VOR BENEFICIA DE CATEVA SUTE SAU MII DE EURO LA PENSII. IN FUNCTIE DE CATE ARE FIECARE.