G4Media.ro

Secretarul general al NATO cere Seulului să „intensifice” ajutorul acordat Ucrainei

Sursa foto: Hanwha Defence

Secretarul general al NATO cere Seulului să „intensifice” ajutorul acordat Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut luni Coreei de Sud să-și „intensifice” ajutorul militar acordat Ucrainei, sugerându-i să își revizuiască politica de a nu furniza arme țărilor aflate în război, potrivit Le Monde.

„Dacă credem în libertate, dacă credem în democrație, dacă nu vrem ca autocrațiile și totalitarismul să câștige, atunci au nevoie de arme”, a declarat Stoltenberg luni la Institutul Chey din Seul, făcând apel la Coreea de Sud să facă mai mult pentru Kiev.

El s-a întâlnit cu o zi înainte cu înalți oficiali guvernamentali sud-coreeni, inclusiv cu ministrul de externe Park Jin, în cadrul unui turneu de consolidare a legăturilor dintre NATO și aliații săi din Asia.

Coreea de Sud este un exportator de arme din ce în ce mai important la nivel mondial și a parafat recent contracte de vânzare a mai multor sute de tancuri către țări europene, inclusiv către Polonia, membră NATO.

Dar legile sale îi interzic să vândă către națiuni aflate în război, ceea ce face dificilă livrarea de arme către Ucraina, căreia Seulul i-a furnizat totuși echipamente neletale și ajutor umanitar.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...