G4Media.ro

Se redeschid restaurantele începând de astăzi: 2 metri distanță între mese și…

sursa foto: Pexels

Se redeschid restaurantele începând de astăzi: 2 metri distanță între mese și maximum 6 persoane la masă

Restaurantele se redeschid începând de marți cu respectarea unor reguli de distanțare și protecție, conform hotărârii de guvern adoptate de Guvern.

Restaurantele pot fi deschise doar în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori iar principalele condiții impuse sunt distanța de minimum 2 metri între mese, maximum 6 persoane la o masă, participarea a cel mult 50 de persoane la evenimente organizate în interior și 100 la exterior.

De asemenea, se reia activitatea cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție.

Barurile, cluburile și discotecile rămân în continuare închise.

În ceea ce privește restaurantele, accesul clienților cu semne vizibile de infecție respiratorie va fi interzis. La intrarea în restaurant, pe mese și la grupurile sanitare se vor asigura dezinfectanți iar, dacă spațiul permite, se va asigura circuit cu sens unic pentru clienți.

Portul măștii pentru clienți este obligatoriu în cazul deplasării în zonele comune ale restaurantului și este interzis transferul meniurilor, solnițelor sau olivierelor de pe o masă pe alta.

Este interzis de asemenea consumul băuturilor sau a alimentelor la scaunele de la bar, cât și dansul în restaurante, pentru a reduce interacţiunea între persoane.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

 1. 6 la masa in interior si 4 la mesele de la terase?

 2. La decizia asta a participat specialistul de la ministerul sănătății care a decis că la școală nu mai e nevoie de distanțare la 1m?

 3. Circ si paine. De asta au nevoie oamenii.
  Stati sa vedeti mai in toamna ce o sa ii muste de fund toate deciziile astea proaste pe care le-au luat in mod sistematic.
  O sa ne facem sarbatorile de iarna in lockdown.

 4. Anul asta e unul propice si pentru pompele funebre. Guvernul e complet incompetent…

 5. MASURI POPULISTE, irationale si foarte periculoase , doar pentru simplul fapt ca suntem in campanie electorala. PNL-istii trebuie sa isi asigure voturile . Vom vedea de acum incolo cateva mii bune de infectari pe zi, poate mai mult, datorita acestor masuri prostesti . Trebuie sa ii imbogatim pe o gasca de patroni escroci ce isi platesc angajatii in bataie de joc , cu minimul pe economie , nu respecta conditiile de igiena si care se eschiveaza cand e vorba de taxele la stat.
  Intrebarea e de ce la aparitia acestei pandemii cand erau doar cateva cazuri pe zi toate restaurantele si cinematografele au fost inchise brusc iar acum cand cazurile sunt pe cale de a exploda mai ales ca vine si anotimpul rece, favorabil dezvoltarii virusilor de tipul asta le deschidem brusc ? Care este logica ? Ce zic medicii depasiti de numarul mare de cazuri ?

 6. Doamna avocat al poporului a intrat in pauza.

 7. Bucurie mare, redeschiderea unitatilor de alimentatie publica. Duamna primar Mahala a salutat decizia printr-un dans ritual executat impreuna cu partenerul ei. Sa aveti pofta!

 8. Restaurantele au restrictii care mai de care… Bine ca nu exista restrictii la bauturaaaa!!!

 9. Salut.
  Depinde doar de noi cum trecem prin această etapă a vieții.
  Protejați-va pe voi.
  Aveți grijă de cei vulnerabili.
  În rest, munciți și distrați-vă.
  Sănătate vă doresc!