G4Media.ro

Se întâmplă la alții: Guvernul francez promovează intens “vacanțele de învățare” pe…

Se întâmplă la alții: Guvernul francez promovează intens “vacanțele de învățare” pe timpul verii, pentru recuperarea pierderilor și pentru sprijinul elevilor dezavantajați

Franța, una dintre puținele țări europene care aveau dinaintea pandemiei o platformă de predare online și, totodată, un stat care a presat pentru reluarea cât mai rapidă a școlii față în față, continuă în această perioadă încercările de recuperare după șocul produs de pandemia Covid-19 în învățământ. În prezent, Ministerul Educației de la Paris duce o campanie susținută de promovare a “vacanțelor de învățare” pe timpul verii și a “coloniilor de învățare”, un sistem de tip “școală de vară” ce folosește aparatul școlar existent și rețeaua de tabere, într-o colaborare între autoritățile centrale și cele locale.

De la începutul lunii, ministerul transmite mesaje ce îi încurajează pe francezi să își înscrie copiii în aceste “vacanțe de învățare”, ce combină activitățile recreative cu cele educative, în mediu școlar. Scopul: elevii să recupereze din materia pierdută în timpul predării la distanță, să se pregătească pentru viitorul an școlar, dar și să aibă activități pe parcursul verii, atunci când este exclusă posibilitatea de a pleca în călătorii alături de familie.

Autoritățile insistă că aceste servicii sunt gratuite pentru copiii din familii sărace. Potrivit diverselor surse din media franceze, sunt așteptați să participe între 250.000 și 1 milion de elevi.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Se intampla la noi, in romania

  atata au taiat pensiile speciale incat lui droneanu i s-au mai adaugat 2000 de euro la cele 3 pensii. poate si la cele doua salarii dar inca nu am aflat.

  in septembrie cu cat ii mai mariti ?

  e adevarat ca pensiile si salariile castelor cresc lunar ?

 2. Si Guvernul nostru ar trebui sa ia niste lectii, mai ales de limba romana si de limbi straine.

  Sunt prosti ca Dancila si PSD.

 3. ” un cow boy a paris”

  ii indoctrineaza de mici 🙂

  mai bine i-ar invata sa danseze 🙂

  • Oameni cu mintea la cap. La noi toti doctorii de prin tara o dau inainte ca nu se poate deschide scoala. Bine mai desteptilor, ce facem acum , anul scolar, lasa ca noi suntem destepti si nu e nevoie de scoala vreo 2-3 ani ca ai nostri se descurca. Cam atat poate romanul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.