G4Media.ro

Se deschide primul Centru Naţional de Educaţie Montană, în Parcul Natural Bucegi…

sursa foto: Vali Bălan, Parcul Natural Bucegi

Se deschide primul Centru Naţional de Educaţie Montană, în Parcul Natural Bucegi / Tabere pentru elevi, drumeţii pentru începători şi ateliere de căţărat, schi, orientare sau prim ajutor

Asociaţia Montană Carpaţi şi Salvamont România vor deschide, într-un parteneriat unic, porţile primului Centru Naţional de Educaţie Montană, în inima Parcului Natural Bucegi, anunță Brașov.net.

Centrul va fi deschis la începutul anului 2024.

”Acesta va deveni un loc pentru publicul dornic să înveţe despre biodiversitatea montană, despre beneficiile timpului petrecut în natură şi despre un tip de turism montan responsabil. Centrul de Educaţie Montană – pe care-l veţi găsi chiar în incinta Centrului Naţional Salvamont de la Padina – va deveni, astfel, un ghid şi un liant între potenţialul natural de altitudine şi comunităţile care vor să-l descopere”,  transmit iniţiatorii proiectului.

Potrivit iniţiatorilor, Centrul de Educaţie Montană va deveni un sprijin la nivel naţional pe multiple planuri.

”Va avea programul plin cu tabere pentru elevi şi profesori, cu drumeţii pentru începători, cu ateliere de căţărat, schi, orientare sau prim ajutor în compania specialiştilor, dar şi cu ture de observare şi de fotografiere a florei şi faunei locale. Pe lângă tot ce putem face pe terenul montan din ”curtea” centrului, plănuim o serie de evenimente şi la căldura sobei: seri cu filme sau documentare montane în prezenţa realizatorilor, expoziţii cu fotografii din Carpaţi, lansări de cărţi despre aventuri montane, dezbateri despre protecţia mediului şi rolul nostru sau concerte folk şi spaţiu de socializare în comunitatea montaniarzilor”, precizează iniţiatorii proiectului.

Beneficiari vor fi grupuri de copii din medii dezavantajate care nu au ocazia des să iasă din locul în care trăiesc – clase cu elevi dornici să facă practică la orele de biologie sau geografie, tineri şi adulţi entuziasmaţi să descopere un traseu sau un sport montan nou, se mai arată în comunicat.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Mai avem și vești bune se pare.

    • Aproape. Daca esti adult si vrei sa faci un curs de prim ajutor montan, unde te adresezi ca eu n-am gasit inca 🙂

  2. Ar trebui să le spună cursuri de bun simț pe munte…