G4Media.ro

Se deschide pârtia mică de schi din Șugaș Băi, la circa 10…

Sursa Foto: covasnamedia

Se deschide pârtia mică de schi din Șugaș Băi, la circa 10 km de municipiul Sfântu Gheorghe/ Are o lungime de 250 de metri, o diferenţă de nivel faţă de bază de 65 de metri, un grad mediu de dificultate

Pârtia mică de schi din staţiunea Şugaş Băi, aflată la circa 10 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, se deschide sâmbătă, iar tarifele rămân neschimbate, au anunţat autorităţile locale.

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe care deţin cardul Sepsi, precum şi posesorii cardurilor pentru familii numeroase, eliberate la cerere de către Primărie, pot beneficia de reduceri semnificative.

Pârtia va funcţiona după acelaşi program ca şi în anii precedenţi, adică de luni până joi între orele 15-20, vinerea între 15 şi 21, iar în weekend de la 9 la 21.

„Preţurile biletelor rămân neschimbate faţă de sezonul trecut: 12 lei preţ standard pentru o urcare (6 lei preţ cu un Sepsi Card valabil, respectiv 3 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase). Preţul pentru copii între 5-18 ani şi persoane de peste 60 de ani este de 9 lei preţ standard, 5 lei cu Sepsi Card, respectiv 3 lei pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

Pârtia mică de schi are o lungime de 250 de metri, o diferenţă de nivel faţă de bază de 65 de metri, un grad mediu de dificultate şi este dotată cu teleschi, instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă.

Autorităţile locale atrag atenţia că locurile de parcare sunt limitate în staţiunea Şugaş Băi, iar odată cu deschiderea sezonului de schi va fi pus în funcţiune un sistem inteligent care îi va informa pe şoferi dacă sunt locuri de parcare disponibile.

„Pentru a preveni aglomeraţia din parcări în timpul sezonului de schi, a fost montată o barieră la intrarea în staţiune (lângă terenul de minigolf), care înregistrează automat numărul de înmatriculare al maşinii. Taxa de parcare în staţiune este de 3 lei pe oră şi poate fi achitată doar cu cardul. De asemenea, un panou digital instalat la locaţia fostului punct de taxare de pe strada Borviz indică, cu lumină verde sau roşie, dacă şoferii îşi pot continua drumul sau trebuie să ia autobuzul spre Şugaş Băi, urmând ca maşinile să fie lăsate în parcarea de lângă fostul punct de taxare”, se mai menţionează în comunicat.

În weekend, cei care doresc pot ajunge la Şugaş Băi şi cu trenuleţul turistic Sepsi Tour.

„Cei care doresc să ajungă la Şugaş Băi cu trenuleţul Sepsi Tour o pot face în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu plecare din Piaţa Calvin la orele 11:00, 13:00 şi 15:00 şi întoarcere la orele 12:00, 14:00 şi 16:00. Biletele pentru o călătorie cu trenuleţul costă 12 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru copii şi pensionari. De asemenea, în staţiune se poate ajunge şi cu autobuzele Multi-Trans, care pleacă din staţia de la Casa cu Arcade în fiecare zi de marţi până duminică, dus la orele 10:00 şi 16:00, întors la orele 13:00 şi 19:00. Preţul unui bilet de autobuz este de 2,5 lei (de la automatele de bilete sau din aplicaţia 24Pay), respectiv 5 lei dacă este cumpărat direct de la şofer”, au precizat reprezentanţii Primăriei. AGERPRES/(AS-autor: Oana Mălina Negrea, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...