G4Media.ro

Scrisoare deschisă adresată premierului Ungariei, Viktor Orbán: 44 de eurodeputați acuză direct…

sursa foto: Viktor Orban / Facebook

Scrisoare deschisă adresată premierului Ungariei, Viktor Orbán: 44 de eurodeputați acuză direct sprijinul pe care Ungaria îl acordă Rusiei, în războiul cu Ucraina

Un număr de 44 de eurodeputați, inclusiv din România, apartenenți ai grupurilor Renew Europe, EPP și S&D, îi adresează o scrisoare deschisă premierului Ungariei, Viktor Orbán, în care-i reproșează susținerea acordată Rusiei, în contextul în care această țară continuă războiul în Ucraina.

Europarlamentarii îi reproșează lui Orbán că în negociere Consiliului European, Ungaria s-a opus pachetului de sancțiuni împotriva Rusiei, invocând necesitatea achiziției de petrolului rusesc, deși exista alternativă conducta Adria. „Scutirea pe care ați obținut-o pentru petrolul rusesc prin conducte va continua să finanțeze crimele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei”, avertizează semnatarii scrisorii.

De asemenea, eliminarea Patriarhului Kirill, care a fost eliminat de Ungaria de pe lista persoanelor sancționate, nu face decât să „mobilizeze sprijin pentru actele criminale care ucid în mod tragic poporul ucrainean, inclusiv copii nevinovați”, mai arată eurodeputații.

Semnatarii scrisorii îi cer premierului Ungariei – în calitatea sa de lider al unui stat membru al UE (care încă se vindecă de rănile provocate de regimul dictatorial sovietic) – să păstreze unitatea europeană. „Vă cerem să vă poziționați de partea dreaptă a istoriei alături de poporul maghiar, care este în mod clar solidar cu Ucraina. Vă cerem să vă comportați ca un adevărat european”, îi scriu eurodeputații lui Viktor Orbán.

Scrisoare eurodeputaților, integrală:

Letter to PM Orban.14.06.2022 (1)

„Prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán

14 iunie 2022, Bruxelles

Stimate domnule prim-ministru Viktor Orbán,

În timp ce noi, membrii Parlamentului European, am urmărit negocierile Consiliului European privind adoptarea celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, nu am putut înțelege acțiunile dumneavoastră menite să întârzie procesul, să divizeze poziția UE și să slăbească măsurile restrictive împotriva Rusiei. Atunci când lumea democratică este unită în sprijinul Ucrainei și al poporului ucrainean, ne așteptăm ca guvernul dvs. să facă același lucru. În schimb, am asistat la prioritizarea regretabilă a câștigului economic național și a intereselor politice personale în detrimentul vieții poporului ucrainean.

Regretăm că guvernul dumneavoastră nu a fost dispus să ia în considerare conducta Adria de la Marea Adriatică ca alternativă pentru a satisface nevoile de petrol ale Ungariei. Scutirea pe care ați obținut-o pentru petrolul rusesc prin conducte va continua să finanțeze crimele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei. Persoane precum Patriarhul Kirill, care a fost eliminat de pe lista de sancțiuni a UE la insistențele dumneavoastră de ultim moment, vor continua să mobilizeze sprijin pentru actele criminale care ucid în mod tragic poporul ucrainean, inclusiv copii nevinovați.

Uniunea Europeană a fost creată pentru a promova pacea, cooperarea și unitatea. Această unitate este motivul pentru care UE și statele sale membre rezistă crizelor și ies de fiecare dată mai puternice decât înainte. Suntem încrezători că acest lucru va continua să se întâmple și după acest război teribil. Ucraina este Europa. Prin implementarea rapidă a reformelor proeuropene și prin apărarea democrației și a valorilor europene împotriva tiraniei rusești, Ucraina merită tot sprijinul nostru, inclusiv statutul de candidat la UE. Prin urmare, vă solicităm, în calitate de lider al unui stat membru al UE care încă se vindecă de rănile provocate de regimul dictatorial sovietic, să păstrați unitatea europeană. Vă cerem să vă poziționați de partea dreaptă a istoriei alături de poporul maghiar, care este în mod clar solidar cu Ucraina. Vă cerem să vă comportați ca un adevărat european.

Cu sinceritate,

Petras Auštrevičius, Renew Europe, Lithuania 

Michael Gahler, EPP, Germany

Isabel Santos, S&D, Portugal 

Thomas Waitz, Greens/EFA, Austria 

Eugen Tomac, EPP, Romania

Monica Semedo, Renew Europe, Luxembourg 

Helmut Geuking, EPP, Germany 

Olivier Chastel, Renew Europe, Belgium 

Radosław Sikorski, EPP, Poland

Georgios Kyrtsos, Renew Europe, Greece

Krzysztof Hetman, EPP, Poland

Martin Hosjík, Renew Europe, Slovakia

Andrius Kubilius, EPP, Lithuania

Ioan-Dragos Tudorache, Renew Europe, Romania 

Ljudmila Novak, EPP, Slovenia 

Karin Karlsbro, Renew Europe, Sweden 

Marek Paweł Balt, S&D, Poland 

Nicolae Ștefănuță, Renew Europe, Romania 

Ivan Štefanec, EPP, Slovakia 

Luis Garicano, Renew Europe, Spain

Klemen Grošelj, Renew Europe, Slovenia 

Vladimír Bilčík, EPP, Slovakia

Barry Andrews, Renew Europe, Ireland 

Thijs Reuten, S&D, Netherlands 

Rasa Juknevičienė, EPP, Lithuania 

Hilde Vautmans, Renew Europe, Belgium

Ramona-Victoria Strugariu, Renew Europe, Romania 

Michal Šimečka, Renew Europe, Slovakia 

Vlad Gheorghe, Renew Europe, Romania 

Aušra Maldeikienė, EPP, Lithuania 

Ivars Ijabs, Renew Europe, Latvia 

Christophe Grudler, Renew Europe, France

Juozas Olekas, S&D, Lithuania 

Bernard Guetta, Renew Europe, France

Alexander Yordanov, EPP, Bulgaria

Michal Wiezik, Renew Europe, Slovakia 

Carles Puigdemont, NA, Spain

Lucia Ďuriš Nicholsonová, Renew Europe, Slovakia 

Antoni Comín, NA, Spain 

Roberts Zīle, ECR, Latvia 

Morten Petersen, Renew Europe, Denmark 

Dace Melbārde, ECR, Latvia 

Bart Groothuis, Renew Europe, Netherlands 

Karen Melchior, Renew Europe, Denmark”

sursa foto: Viktor Orban / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

 1. Ce sa mai facă acum? S a vândut!
  Dacă nu joaca cum ii canta Ivan moare în pușcărie!

  • Ca fapt divers, la fotbal, Ungaria a lui Orban, conduce în Anglia cu 3-0 în timp ce noi suntem conduși cu 3-0 de o țară cu 600.000 de locuitori. Dar hei, Orban și ungurii sunt niște ne.norociți.

  • Corecție, Anglia-Orban 0-4

 2. Cât de r e t ard sa fi sa susți ca miszeria de Orban e un patriot? E doar un sclavete de-al lui putin

 3. Sclavul, sclavetele, lingăul lui putin… o miszerie de om

  • @Ala_mic: bai „miszerie de om” priveste la diferentele MARI dintre Romania si Ungaria. Urca-ti curul basinos in tren sau masina si mergi doar pana la Szeged sa vezi deosebire. Iti convin bai „miszerie de om” preturile benzinei si a en. electrice din Romania, comparativ cu Ungaria. Victor Orban a livrat poporului ungar ce a promis.

 4. Yoyo,
  Zicea un înțelept cu rost
  Ca nu i o fala sa fii prost!

 5. Perfect, are Orban cu ce se șterge la fund. Asta cu scrisoarea europarlamentarilor îmi aduce aminte de protestul celor 45 de oenge-uri asupra legilor SRI iar când a trebuit să iasă la protest, 45 de oenge-uri nu au trimis un singur om în piață. Funcția de europarlamentar este cea mai abjectă funcție pe care o poate ocupa un om. Practic, acele scursuri iau un purcoi de bani nefăcând absolut nimic pentru țara lor sau pentru oamenii care i-au votat în acea funcție, dar absolut nimic!!!

  • #eugen… sunt sigur ca nu wi mai mult de 10 clase,educația ta e limitata la fb și ce mai butonezi tu…! Pune mana pe carte,dacă deja nu e prea târziu!

 6. Știți cine are rol de inițiativă legislativă în UE? Singura este Comisia Europeană. Parlamentul European nu. Așadar care e rolul lor?

 7. @yoyo, +10!!! The Winter is Coming!!! Să vezi ce șifonați or să iasă liderii UE din această iarnă, de nu or să fie alergați cu parul de către cetățeni, în timp ce Orban și ungurii or să le râdă în nas…

 8. Eugen,
  Iar în prostia mea îți spun
  Mai bine prost decât nebun!

 9. #yoyo,eugen…..iar nu v a scos simion si sosoaca cu steagurile? …. munciți online?….este evident ca voi depindeti de mancare,băutură și căldură! ….educație,…” yoyo”!

 10. Afirmaţia că poporul maghiar „este în mod clar solidar cu Ucraina” este o minciună crasă: poporul maghiar este cel care l-a votat masiv pe Viktor Orban. Să fie clar, maghiarii sunt extrem de mulţumiţi de prestaţia antieuropeană a lui Viktor Orban.

 11. #eugen… sunt sigur ca nu wi mai mult de 10 clase,educația ta e limitata la fb și ce mai butonezi tu…! Pune mana pe carte,dacă deja nu e prea târziu!

 12. Mai prostalaule, Orban e doar o biată cartita putlerista în Uniunea Europeană.. N-are nicio legătură cu interesul național al Hungariei.. sclavetele Federației Ruse în UE..

 13. Yoyo si Eugen, doi penibili.
  Mor mii de oameni in razboi si ei vorbesc de pretul benzinei…
  „Patriotul” Orban ar vrea Transilvania si, ca si Putin , n-ar avea nicio problema sa isi omoare proprii cetateni pentru Ungaria lui „Mare”
  Mare e gradina lui Dumnezeu

 14. Zici Ungaristan si tragi apa… asta a ajuns tarisoara asta, o mizerie.

 15. Ungurii nu se dezmint…. au fost folositi de habsburgii austrieci si nu sau dezis de ei au ajuns cu tara ciopartita.
  Sau facut slugile lu Hitler si au ajuns sa fie folositi ca teren de joaca fara nici un cuvant de spus multumita unui amiral numit Horti.
  Acum un alt erou maghiar pune Ungaria cam in aceiasi poziti ca inaintasi lui merituosi.
  Desi ce face el nu prea afecteaza major evenimentele comparat cu ce face Macron sau a.lde Carnatu ofuscat.
  Realitatea e ca nu Orban al ungurilor a vandut estul Ucrainei ci Franta si Germania pretul a fost pentru voturi in alegeri unul ieftin si temporar….fraierii din DE si FR au amanetat estul ala pe 100 de ani.
  Verbal poti sa te declari oripilat chiar sa privesti cu ingrijorare ca Iohanis al nostru dar daca tu nu dai arme victimei ci doar iti aperi economia crescand achizitiile de energie ruseasca.
  Dovedeste ca americanii si britanicii au coloana vertebrala: nu au capitulat ca francezi infiltrati de bolsevici sau nau sarit in pat cu dusmanul, tot povestea asta cu dependenta de rusi nu a aparut peste noapte se stia ce le poate rusilor pielea dar au acceptat trocul.
  Acum se explica de ce Merkelina era spionata de americani: banuiau ca e omu rusilor dar asta e atat de evident fara sa spionezi pe nimeni.
  Stiti vorba aia nu stie barbatu ce stie tot satul.

 16. Yoyo, „patriotul” de Orban si-ar trimite pe front conationalii – exact cum face si Putin! – sa o mierleasca in numele ideilor lui legate de Ungaria Mare…
  Asta NU e patriotism!!! Nici macar „in tara lor”!

 17. Cam neelaborata, cam superficială, cam pe fugă încropita.

 18. Scrisoarea este pentru cetatenii maghiari. Viktor Orban si-a declarat convingerile, cetatenii maghiari ar trebui sa reflecteze…

 19. S-au prins si parlamentarii ca Orban e fetita lui vladolf…? 😂😂😂😂…nu era evident, nuuu…

 20. Incredibile afirmațiile, elogiile aduse Ungariei și lui Orban, atâta răutate, ură în mesajele postate de cei care laudă,, patriotul ” Orban, nepăsare și indolență față de copiii, femeile și bărbații din Ucraina care spre deosebire de voi, au demnitate, curaj. Nu sunteți proști sau nebuni, sunteți doar neoameni care faceți umbră pământului și trăiți doar ca să faceți rău. Nu voi mai merge în Ungaria, să fie prețul cât de mic la orice, vor muri și ei ca un popor de nimic!

 21. toti eurodeputatii inpreuna nu valoreaza cat valoreaza chilotii lui orban

 22. 44 de NENOROCIȚI ÎMBUIBAȚI , care se bagă în seamă .

  • Peste 200 de europarlamentari au legăturile cu ong urile lui Soros. Ma mir ca „numai” 44 a semnat aceasta mizerie. Ca reper și Gigi Becali ajuns europarlamentar… Asta spune tot.

 23. Când europarlamentarii devin specialiști de energie = vai de capul nostru.
  Conducta din sud Asigura un 20% din necesarul Ungariei. Ca să asigura total ar trebui investit mulți banii care Eu nu s-a oferit sa finanțeze. Și încă nu am vb de timpul necesar modificarea rafinariei..

  • de ce sa investeasca daca are conducta direct de la rusi cu gaz si ulei ieftin,cei care nu vreti ulei si gaz de la rus ,, cumparatii de la arabi si americani la preti triplu prostilori voi ati vrut embargou at primit embargou

 24. Din Romania erau cel putin 4 care au semnat scrisoarea. Ei critica, aplica sanctiuni Rusiei. Ucraina cere non stop banuti, armament. Rusii castiga pe zi ce trece noi teritorii, deja peste 1/3 din Ucraina este ocupata, urmeaza restul? Nu ar fi fost mai bine dc Zelensky se aseza de la inceput la masa tratativelor? Zeci de mii morti, 10 milioane migranti, pamant ars. Un presedinte care critica nonstop Germania, Franta, Ungaria etc. Iar Orban isi urmeaza drumul. Il interesesza doar bunastarea ungurilor, vezi benzina cu 1,25 euro. Romanii cu critica, altul cu fapta. Vezi si meciul de ieri la fotbal cu MonteNegro si rezultatul ungurilor cu englezii. Ungaria pe locul 1 in seria cea mai dificila.

 25. Da, de parca tov. orban se emotioneaza la alte scrisori decat cele venite de la stapana-su, tov. putin!
  Orbania este cartita rusiei in organismele si aliantele occidentale.