G4Media.ro

Şcolile primare din New York se redeschid pe 7 decembrie, în pofida…

Şcolile primare din New York se redeschid pe 7 decembrie, în pofida creşterii numărului de infectări. Primăria renunță la principiul școlilor închise peste pragul de infectări de 3%

Şcolile primare publice din New York se vor redeschide pe 7 decembrie, la fel ca școlile pentru elevii cu deficienţe de învăţare, în pofida unei noi creşteri a numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat duminică primarul metropolei americane, Bill de Blasio, relatează Agerpres.

Municipalitatea newyorkeză a anunțat că renunţă să mai impună principiul conform căruia şcolile primare ar trebui să rămână închise atât timp cât rata de rezultate pozitive la testele COVID-19 nu se menţine sub pragul de 3% timp de o săptămână. Renunțarea la acest principiu vine după ce numeroşi părinţi au avertizat că întâmpină dificultăţi în desfăşurarea activităţilor profesionale şi şcolarizarea copiilor lor în timpul pandemiei.

Procentajul testelor pozitive din New York este în prezent de 3,1%.

Redeschiderea şcolilor este posibilă “pentru că avem numeroase dovezi care ne arată că şcolile sunt foarte sigure”, a declarat Bill de Blasio într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Elevii newyorkezi vor fi testaţi în fiecare săptămână, a adăugat primarul democrat al metropolei americane, precizând că activităţile de predare ce presupun prezenţa fizică a elevilor la cursuri timp de cinci zile pe săptămână sunt de preferat pentru şcolile care sunt suficient de spaţioase pentru a permite distanţarea fizică.

“Această măsură îi perturbă mai puţin pe elevi, mai puţin pe familiile lor, iar elevii pot astfel să îşi continue cursurile şi şcolile sunt mai sigure decât spaţiile învecinate”, a adăugat guvernatorul Andrew Cuomo.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Hai bajetzii, incepeti sa intelegeti tragedia care urmeaza daca mai tineti scolile inchise. Toti domnii, doamnele si tertzii care inchid scolile, se vede de pe Luna ca nu copii!

  2. “Elevii newyorkezi vor fi testaţi în fiecare săptămână, a adăugat primarul democrat al metropolei americane, precizând că activităţile de predare ce presupun prezenţa fizică a elevilor la cursuri timp de cinci zile pe săptămână sunt de preferat pentru şcolile care sunt suficient de spaţioase pentru a permite distanţarea fizică.”

    Exact ca la noi. Si la noi ii testeaza in fiecare saptamana pe toti. Si avem si clase mari si spatioase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.