G4Media.ro

Școlile din Spania continuă să funcționeze fără probleme majore în condițiile pandemiei.…

Școlile din Spania continuă să funcționeze fără probleme majore în condițiile pandemiei. Explicațiile experților – El Pais

Rolul minor al copiilor în răspândirea virusului și protocolul strict urmat de școli se numără printre explicațiile faptului că instituțiile de învățământ nu s-au transformat în focare ale epidemiei de Covid-19 și continuă să funcționeze, în larga lor majoritate, în Spania, potrivit experților citați de El Pais.

Publicația amintește că, la începutul toamnei, lumea se temea că redeschiderea școlilor va contribui major la evoluția epidemică. Dar, continuă El Pais, acest lucru nu s-a materializat, acum doar 1,5% dintre clasele școlilor din țară aflându-se în carantină.

Potrivit sursei citate, pe baza datelor din prima săptămână din noiembrie, în care țara înregistra o creștere abruptă a numărului de cazuri de Covid-19, sub 6.500 din toate clasele școlilor spaniole (1,67%) erau în carantină. Concluzia experților citați de publicație: școlile rezistă valului epidemic.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pentru că Spania, nu are un Gaulei_er în fruntea statului, iar guvernul spaniol nu este condus de unul care a fost la dezalcoolizare.

  • Numai gunoaiele PSD îl acuză pe Iohannis că e nazist, încercând să activeze instinctele comuniste în puţinii fraieri care încă votează PSD.

 2. Deci se poate. Numai că PSD şi PNL ne vor proşti şi închid şcolile.

  • Problema nu e la copii, ci la parinti. Din cauza vizelor de flotant multa lume are copilul in scoli la oarecare distanta de casa. Asta creste mobilitatea oamenilor ducand la mai multe infectari. De asemenea la ridicarea copiilor se formeaza uneori grupuri de sute de persoane . Vorbesc din proprie experienta.

 3. citire din articol „cei mici pot în continuare să răspândească virusul, dar acest lucru nu s-a întâmplat în școli datorită protocoalelor stricte de prevenție aplicate în unitățile de învățământ”

  la noi sunt clase cu 30-40 de copii in clase
  la noi sunt scoli cu buda in curte

  dar cu siguranta unele scoli puteau fi lasate deschise

  • si inca un detaliu important, la noi sunt atat de multi profesori/invatatori covidioti, ca aplicarea unor protocoale stricte e cam imposibil, sa nu mai punem la socoteala parintii

  • si ca sa fie clar PSD=PNL= mizerie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.