G4Media.ro

Şcoli închise în mai multe oraşe din Iran din cauza poluării atmosferice

Şcoli închise în mai multe oraşe din Iran din cauza poluării atmosferice

Autorităţile au ordonat închiderea mai multor şcoli din Teheran şi din alte oraşe din Iran, duminică, din cauza poluării atmosferice care a ajuns la un nivel de alertă pentru sănătate, relatează AFP, citată de News.ro.

La Teheran, un nor gros cenuşiu învăluie oraşul de mai multe zile,făcând imposibilă vederea munţilor Alborz, care domină capitala. Sâmbătă, norul de poluare era vizibil în văi la peste 20 de kilometri de oraş.

Decizia de închidere a şcolilor din capitală a fost anunţată de viceguvernatorul provinciei Teheran, Mohammad Taghizadeh, el precizând că poluarea a atins un nivel “nociv pentru categoriile vulnerabile”. “Toate şcolile din provincie, cu excepţia celor dim două cantoane, sunt închise duminică”, a adăugat el, menţionând că şcolile ar putea rămâne închise şi luni.

Duminică, sunt închise şcolile şi în provincial Alborz, limitrofă cu Teheran, precum şi în oraşele Qom şi Arak, în zona centrală a Iranului.

Şcolile din Teheran au mai fost închise mai multe zile în noiembrie din cauza poluării atmosferice. Autorităţile le-au recomandat oamenilor în vârstă, copiilor şi celor care au probleme respiratorii să rămână în casă. De asemenea, li s-a recomandat iranienilor să evite activităţile sportive.

sursa foto: Twitter via News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa mai reziste si ei un pic, pina incepe sa se aplice planul privind mediul al Ursulei. Apoi o sa ne ia niste taxe, o sa impacheteze niste aer curat din Europa si o sa-l trimita la Teheran, ca sa evite migratia climatica.
    Intre timp, sa amabaleze motoarele („Other estimates suggest that motorcycles alone account for 30% of air pollution”).

  2. Dacă mai au bani „să se polueze” înseamnă că embargoul nu funcționează !
    Sau poate o fac doar așa, „pour epater les bourgeois” – au ars și ei ceva depozite de reziduuri, ca să arate că „economia duduie” :))
    Mai este și varianta unui mesaj intern: „aproape murim sufocați, chiar și după reducerea înțeleaptă hotărâtă de Conducere, vă dați seama ce era dacă nu ne gândeam la asta !!”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.