G4Media.ro

Schema Agro Invest de garantare a creditelor pentru companiile din agricultură este…

Schema Agro Invest de garantare a creditelor pentru companiile din agricultură este discutată într-o primă lectură în şedinţa de guvern de vineri seara

Premierul Ludovic Orban a anunțat că schema Agro Invest de garantare a creditelor pentru companiile din agricultură va fi discutată într-o primă lectură în şedinţa de guvern de vineri sear.a

„Suntem pregătiţi cu actul normativ, astăzi – în primă lectură. Important – această schemă va avea un plafon de garanţii de un miliard de lei şi este pe aceleaşi principii pe care le avem la IMM Invest. Totuşi, sunt câteva lucruri specifice sectorului agricol din România”, a spus ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, în şedinţa de guvern.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că Guvernul trebuie să ofere garanţii pentru finanţare, astfel încât să se elimine dependenţa pe care o au fermierii de tipul de creditare care este utilizat şi care „într-un fel îi obligă să vândă la recoltare, adică în momentul cel mai prost al pieţei, când e oferta cea mai mare la o cerere care este menţinută în mod deliberat la un nivel scăzut”.

Foto: Gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Unde se duc aceste miliarde De euro dacă în mediul rural nu ajung ? De ce milioane de români merg sezonieri in agricultura altor state iar la noi locurile de muncă di agricultură lipsesc? Agricultura este o gaură neagră în bugetul statului prin evaziunea fiscală de miliarde de euro anual, prin lipsa locurilor de muncă cu caracter permanent (la noi se lucrează cu oameni la negru pe post de sclavi prost plătiți) . Ce plus valoare aduce economiei această agricultură dacă statul pompeaza miliarde de euro? Condiții foarte stricte ptr acordarea subvențiilor și facilităților în agricultură cumulat cu controale pe teren permanente.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.