G4Media.ro

Scandalul autorizațiilor de construire în București. Primarul Sectorului 6, amendat cu 10.000…

Sursa foto: Pexels/ Yuri Kim

Scandalul autorizațiilor de construire în București. Primarul Sectorului 6, amendat cu 10.000 de lei de Inspectoratul de Stat în Construcții. Ciucu refuză să semneze pentru două turnuri în Parcul Grozăvești în baza PUZ-ului anulat de instanță

Scandalul emiterii autorizațiilor de construire în București continuă. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), a anunțat, miercuri, că a fost amendat cu 10.000 de lei de Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că refuză să semneze pentru două certificate de urbanism pentru ridicarea unor turnuri în Parcul Grozăvești în baza PUZ-ului anulat de instanță.

„Am fost amendat cu 10.000 de lei. Inspectoratul de Stat pentru Construcții mi-a ars două amenzi pentru că nu am prelungit/reînnoit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești”, a anunțat Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 6 a explicat că fosta administrație a emis două certificate de urbanism pentru construirea în parcul Grozăvești a unor blocuri cu 20+ de etaje.

„Deoarece PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță (unul dintre motive fiind chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăvești), mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat. În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deoarece procesul de autorizare a fost inițiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aș fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat să fiu obligat să emit autorizația de construire”, a precizat edilul.

Ciprian Ciucu a subliniat că va proteja interesul public, spațiul verde, urbanismul de calitate cu toate forțele sale.

„Răul a fost deja făcut în multe situații iar în capul meu se sparg PUZ-uri și PUD-uri votate iresponsabil în mandatele anterioare. Sunt multe. Până acum am păzit ce am putut păzi, de acum vor începe să vină după mine. Nu-i nimic, pentru mine este important să am dreptatea și pe dumneavoastră de partea mea.
Dedic aceste rânduri contestatarilor mei (puțini, ce-i drept) din cartierul Grozăvești pentru al căror drept la urbanism de calitate lupt, nu de ieri de azi, ci de doi ani de zile”, a încheiat Ciucu.

Context.

Planurile urbanistice zonale (PUZ-urile) de la sectoarele 2, 4 și 5 au fost suspendate prin decizii ale instanțelor, în timp ce PUZ-urile de la sectoarele 3 și 6 au fost anulate definitiv de instanță.

Cu toate acestea, prefectul Capitalei, Toni Greblă (PSD), a susținut, într-un comunicat de presă din 6 iunie, că primăriile sectoarelor 2, 4 și 5 „sunt obligate să continue procedura pentru eliberarea autorizațiilor de construire pentru toate solicitările înregistrate la primării până la data suspendării PUZ-urilor”. Toni Greblă preciza că această măsură se bazează pe punctul de vedere emis de Inspectoratul de Stat în Construcții.

A doua zi, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a acuzat, marți, într-o conferință de presă, Inspectoratul de Stat în Construcții și prefectul Municipiului București, că îndeamnă primarii de sectoare să încalce o hotărâre judecătorească executorie, prin care au fost suspendate planurile urbanistice zonale (PUZ) ale sectoarelor. Nicușor Dan a precizat că în cursul zilei se va adresa DNA pentru a solicita verificarea emiterea autorizațiilor de construire pe baza PUZ-urilor suspendate. Detalii aici.

De menționat că PUZ-ul de la sectorul 6 a fost anulat definitiv, în noiembrie 2021, prin decizia Curții de Apel București.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. E pt prima data cand citesc ceva ok despe activitatea primarului! Chiar daca stirea face referire la ceva ce nu a facut !
  Insa, nu s-a abtinut……trebuia sa se victimizeze un pic!
  DACA ar fi mai putin politician (s-ar concentra mai mult pe munca si nu critica la adresa primarului general), DACA ar avea un pic mai multa rabdare in a avansa in cariera (e tanar si are tot timpul) DACA nu ar avea anturajul dubios (gasca castigatoare: Citu, Alina Gorgiu sau chiar din alte tabere gen PSD sau Cristian Ghinea), DACA ar vorbi mai putin si sa nu mai fie mereu specialist in toate (de ex nu l-am auzit zicand ceva de genu: am discutat cu specialistii si imi recomanda sa……..) DACA nu ar fi traverstit politic (M10 -Monica Macovei si apoi partidul mamicii- PNL) …………..ar fi un primar excelent!

 2. Un nenorocit de primar. Lafel ca toti , ai luat 500 ron pe locurile de parcare si acum nu mai pot parca pe el ca asa vrea domnul primar. Daca nu am masina inscrisa pe bucuresti nu pot so inregistrez pt parcare …daca stai cu chirie si ai masina nu mai ai voie sa ai loc de parcare .. si de la primarie cand suni sa iti zica daca ai vre-o solutie a zis sa merg cu stb .. asa ca prafu sa aleaga de ei ca toti zic ca lucreaza pentru cetateni …. defapt inpotriva lor.

  • Daniel, du-te la tine in oras si solicita acolo un loc de parcare.
   Cum ai vrea tu sa primesti loc de parcare (cu acte din alt judet) daca nu exista suficiente nici macar pentru localnici?

  • @AlexPop atâta timp cât omul stă cu contract de chirie, înregistrat la ANAF, de ce nu ar putea parca pe locul de parcare al proprietarului?
   Că nu vrea ciucu și alți bezmetici închiși la minte și fără nici un orizont de dezvoltare a acestui oraș?
   Că ciucu s-a gândit că ar fi „legal” să ne oblige sa purtam lipit pe auto propriu înregistrat pe capitală și pentru care plătim anual loc de parcare și impozit, un cod qr emis pentru locul de parcare, in loc să pună acel cod qr pe locul de parcare care îl gestionează?
   Și în altă ordine de idei.. cum adică „să meargă la el în oraș”?
   Ce înseamnă aceasta îndârjire de a nu permite celorlalți din alte județe să vină ca să locuiască și să lucreze aici?
   Dacă toți românii ar gândi ca dumneata și ar proceda la fel, sau dacă străinii de pe unde trăiesc sute de mii de români, ar proceda la fel, cum ar fi?!
   ciucu și mucusor trebuie sa găsească o soluție și pentru cei care stau in chirie!
   Rușine pentru comentariul dumitale, discriminatoriu!

 3. Sunt extrem de NENOROCIȚI , toți cei care îl susțin pe ABOMINABILUL Nicușor Dan , sunt numai pentru prăduială în folosul unor ONG-uri , și bineînțeles în interes propriu .

  • Daca ai dovezi, fa-le publice, ca sa stim si noi la ce te referi.

  • Suspendarea PUZ-urilor a fost făcută pentru a crea avantaje financiare celor care îi sunt apropiați. Dacă erau corecți ,înainte de suspendare , aveau deja pregătite alte acte normative . Recomand să vedeți care sunt plățile făcute de primărie către firmele private ,prin desființarea companiilor municipale , în Viena și Paris companiile municipale sunt benefice , numai pentru Nicușor Dan nu sunt bune .

 4. Inspectoratul de Construcții este corupt si condus de un infractor

  • Cred că normal ar fi să sesizați parchetul competent ,despre faptele de corupție din Inspectorat ,și de infracțiunile de care aveți cunoștință, în ceea ce îl privește pe cel care conduce Inspectoratul .