G4Media.ro

Şase localităţi primesc peste 61 de milioane de lei de la Guvern…

Şase localităţi primesc peste 61 de milioane de lei de la Guvern pentru asigurarea încălzirii în sistem centralizat

Şase localităţi primesc, în urma unei decizii a Guvernului, fonduri de peste 61 de milioane de lei pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie termică în sistem centralizat pentru populaţie, transmite News.ro.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Guvernul a aprobat alocarea sumei de peste 61,28 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei din şase municipii.

Astfel, Motru (jud. Gorj) primeşte 7.956.000 de lei, Gheorgheni (jud. Harghita) – 2.200.000 de lei; Brad (jud. Hunedoara) – 8.000.000 de lei; Drobeta Turnu Severin (jud. Mehedinţi) – 25.000.000 de lei; Focşani (jud. Vrancea) – 13.132.000 de lei; Tulcea (jud.) Tulcea – 5.000.000 de lei.

„La pregătirea activităţilor specifice sezonului rece, cele 6 unităţi administrativ-teritoriale au constatat că nu au capacitatea financiară pentru a susţine cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populaţiei, în iarna 2019-2020”, arată sursa citată.

Conform MDRAP, alocarea acestor fonduri se face, în funcţie de caz, pentru plata subvenţiei pentru finanţarea unor cheltuieli necesare asigurării continuităţii serviciului public de distribuţie a agentului termic; acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat; plata datoriilor operatorilor sistemelor de termoficare către furnizorii de gaze naturale.

„Astfel, prin achitarea unor obligaţii de plată ale unităţilor administrativ-teritoriale către furnizorii de energie termică se creează premisele menţinerii circuitului economic şi desfăşurării activităţilor economice ale operatorilor implicaţi, cât şi continuitatea asigurării serviciului public. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a alocat aceste fonduri întrucât alimentarea populaţiei cu energie termică reprezintă un serviciu public în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale”, mai arată MDRAP, transmite News.ro.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pomana facuta de UAT-uri care duduie economic pentru UAT-uri conduse de imbecili . Via guvernul de cacat al tarii …….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.