G4Media.ro

Șase ani de închisoare cu suspendare pentru un grec care a furat…

Sursa foto: sothebys.com

Șase ani de închisoare cu suspendare pentru un grec care a furat tablouri semnate de Picasso, Mondrian şi Caccia din Galeria Naţională a Greciei

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a fost acuzat că a furat trei opere de artă din Galeria Naţională de Artă a Greciei de la Atena în ianuarie 2012, a primit vineri o pedeapsă de şase ani de închisoare cu suspendare, transmite News.ro.

Lucrările furate includ „Head of a Woman” (1934) de Pablo Picasso, „Stammer Windmill with Summer House” (1905), de Piet Mondrian, şi schiţa „St. Diego de Alcala in Ecstasy with the Holy Trinity and the Symbols of Passion” de Guglielmo Caccia.

Bărbatul, Giorgos Sarmantzopoulos, a fost găsit vinovat de furt calificat. Curtea, totuşi, i-a recunoscut comportamentul bun în urma furtului şi i-a suspendat pedeapsa în aşteptarea apelului, cu condiţia ca el să poarte brăţară de monitorizare şi să nu se îndepărteze la mai mult de 3 kilometri de casă.

Supranumit „furtul secolului”, acesta a avut loc pe 9 ianuarie 2012, când Sarmantzopoulos a intrat în Galeria Naţională printr-o uşă nesecurizată de balcon. A păcălit paznicii declanşând alarme false repetate. Apoi a luat tablourile şi a fugit pe o scară care duce la subsol, de unde a scos tablourile din rame folosind un cuţit de buzunar. Deşi susţine că a acţionat singur, o altă relatare a detaliat o a doua persoană care se presupune că a supravegheat.

După furt, hoţul a rămas în libertate aproape un deceniu.

Sarmantzopoulos a fost în cele din urmă arestat în iunie 2021. Sarmantzopoulos a declarat autorităţilor de atunci că a lucrat în construcţii ca pictor şi că a furat picturile dintr-o „pasiune pentru artă”.

În momentul arestării sale, Sarmantzopoulos a predat autorităţilor picturile lui Picasso şi Mondrian şi a susţinut că a treia, de Caccia, a fost distrusă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In materie de justitie, grecii sunt mai tari ca noi…..