G4Media.ro

Sărbătorile de Crăciun se deschid oficial în Brașov din 30 noiembrie/ Brașovenii…

sursa foto: Facebook / Primăria Brașov

Sărbătorile de Crăciun se deschid oficial în Brașov din 30 noiembrie/ Brașovenii sunt invitați să participe și la evenimentele pregătite de 1 Decembrie

Brașovul intră de joi, oficial, în sezonul sărbătorilor de iarnă și începe „Decembrie de poveste”. Brașovenii se vor bucura în cadrul Târgului de Crăciun de concerte, ateliere de meșteșuguri și artizanat, spectacole de muzică și teatru, filme pentru toată familia și serbări ale copiilor din grădinițe și școli. Moș Crăciun va fi prezent în Piața Sfatului, începând cu  data de 17 decembrie, informează ageția RADOR.

Mii de luminițe vor împodobi bradul de Crăciun din Piața Sfatului, dar și străzile din oraș și din cartiere.

Primul concert se va desfășura chiar în 30 noiembrie, la aprinderea luminițelor, când Horia Brenciu îi va încânta pe brașoveni cu muzica sa, împreună cu HB Orchestra.

„Vom putea învăța arta meșteșugului și artizanatului în atelierele organizate la Banca de Cultură Apollonia. Tot aici, vizitatorii se pot delecta cu piese de teatru, ateliere de creație, concerte de colinde, expoziții de artă și recitaluri muzicale. Fie că vă plac filmele clasice, romantice, de artă sau musicalurile, vă este dor de mereu reconfortantele filme de Crăciun sau doriți să revedeți titlurile premiate la Oscar, vă așteptăm între 30 noiembrie și 7 ianuarie la Cinema Astra, pentru 55 de proiecții cinematografice. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile”, transmite Primăria Brașov.

Cinema Modern este pregătit pentru serbările copiilor de la grădinițele și școlile brașovene, astfel încât atât ei, cât și părinții și bunicii lor să se poată bucura de cele mai bune condiții.

În Piața Sfatului, în parteneriat cu Asociația Kastel, brașovenii și turiștii sunt invitați la Căsuța lui Moș Crăciun, din 30 noiembrie până în 24 decembrie, pentru a face donații pentru copii defavorizați – Campania ShoeBox -, dar și pentru a participa la sesiunile de pictură pe față, pictură de globuri și jocuri pentru copii.

Din 6 decembrie, se deschide patinoarul din Piața Sf. Ioan, iar Magic FM aduce radioul lui Moș Crăciun. Accesul pe patinoar și închirierea patinelor sunt gratuite.

Moșul îi va asculta pe cei mici și le va oferi daruri în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, începând cu ora 17.00,.

„Decembrie de poveste la Brașov aduce bucuria Sărbătorilor de Iarnă în orașul nostru. Am pregătit zeci de evenimente, pentru toate vârstele, astfel încât, brașoveni sau turiști, toți să se poată bucura de o lună cu adevărat magică. Peste două zile, aprindem luminițele din Bradul de Crăciun din Piața Sfatului și din centrul istoric, deschidem Târgul de Crăciun și caruselul, iar brașoveanul Horia Brenciu ne va încânta cu un concert plin de energie. Continuăm în data de 1 Decembrie, cu ceremonialul dedicat Zilei Naționale, Hora Unirii, organizată de juni în Piața Prundului, precum și o serie de concerte, în Piața Sfatului. „Deși Ordonanța Guvernului privind reducerea cheltuielilor ne-a creat mari probleme, cu efortul organizatorilor și al partenerilor, am reușit să pregătim un program care să transforme Brașovul într-un oraș al sărbătorii Crăciunului”, a declarat primarul Allen Coliban.

„Decembrie de poveste la Brașov”, se deschide la ora 17.30, cu aprinderea iluminatului festiv în centrul istoric și deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Sfatului. Alături de brașovenii și turiștii care vin să vadă spectacolul de lumini, va concerta Horia Brenciu, împreună cu orchestra sa, HB Orchestra.

Totodată, pentru a crește siguranța celor care vor să participe la acest eveniment și având în vedere fluxul foarte mare de pietoni care se anunță, Comisia de Circulație a avizat restricționarea circulației rutiere pe str. Mureșenilor și în zonele Piața Sfatului și George Barițiu, în data 30.11, în intervalul orar 16.30 – 20.00. Astfel, benzile 1 și 2 de urcare se vor utiliza numai pentru urcarea/coborârea mijloacelor de transport public RATBV, a celor de intervenție (salvare, pompieri, poliție etc.), iar banda de coborâre devine pietonală. De asemenea, se vor amenaja și două treceri de pietoni temporare.

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, brașovenii sunt invitați să participe la seria de evenimente organizate cu această ocazie de reprezentanții autorităților publice și de Junii Brașovului.

  •  ora 10.00, Piața Unirii, eveniment organizat de grupurile de Juni dedicate Zilei Naționale;
  • ora 12.00, b-dul Eroilor (zona Modarom), ceremonie militară și religioasă;
  • ora 12.30, b-dul Eroilor (Livada Poștei – Teatrul Sică Alexandrescu), defilare personal militar și tehnică militară;
  • ora 14.30, concert de colinde Piața Sfatului, organizat de Centrul Cultural Apollonia:
  • 14.30 – 15.30: Grupuri de coruri de copii cu Claudia Mirițescu;
  • 16.00 – 17.00: Ansamblul Folcloric studențesc Junii Brașovului + Plaiuri Transilvane;
  • 17.20 – 18.00: Grupul de colindători CORONA al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu”;
  • 18.00: Retragerea cu torțe;
  • 19.00 – 20.00: Corala Armonia.
  • ora 18.00, retragere cu torțe pe traseul Piața Sfatului – str. Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”;

Restricții de circulație, 1 decembrie 2023:

– de la ora 10.30 vor fi eliberate parcările din zona dintre Casa Armatei și Cinema Astra, Biblioteca Județeană și Livada Poștei;

– între orele 12.00 – 13.00, va fi restricționată circulația pe B-dul Eroilor și pe străzile adiacente,   

– începând cu ora 18.00, va fi restricționată, secvențial, circulația pe traseul paradei (retragerea cu torțe): Piața Sfatului – str. Mureșenilor – b-dul Eroilor – b-dul 15 Noiembrie – str. Castanilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”. (RADIO ROMÂNIA BRAŞOV – 28 noiembrie)/rcostea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează