G4Media.ro

UPDATE: Grupul Damen a anunţat disponibilizarea a 870 de angajaţi din România

UPDATE: Grupul Damen a anunţat disponibilizarea a 870 de angajaţi din România

UPDATE: Grupul Damen a anunţat, printr-un comunicat de presă, disponibilizarea a 870 de angajaţi de la şantierele din România, cele de la Galaţi şi de la Mangalia, modificările vizând în cea mai mare parte Divizia de Nave Medii. Din Olanda, Grupul Damen dă afată 173 de angajaţi, relatează News.ro.

Grupul Damen a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că va disponibiliza aproximativ 1.050 de angajaţi, motivele invocate fiind o încetinere a activităţii cauzată de preţul scăzut al petrolului, dar şi de epidemia de Covid-19.

“La ȋnceputul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor pornind de la perspectiva navigaţiei ȋn condiţii de zero emisii de carbon dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. Ȋn acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Cu toate acestea, pretul scăzut al petrolului a determinat parţial, o ȋncetinire a activităţii ȋn segmentul offshore. Acest factor, coroborat cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt, menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate. Drept urmare, grupul va disponibiliza ȋn jur de 1.050 angajaţi din ȋntreaga lume”, se arată în comunicatul Damen.

Sursa citată precizează că modificările organizaţionale vizează, ȋn cea mai mare parte, divizia de Nave Medii. De asemeena, în România, se va proceda la disponibilizarea unui număr de 870 de angajaţi, ȋn vreme ce ȋn Olanda, cifra disponibilizărilor este de 173.

“Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup. S-a solicitat avizul consiliilor de lucru relevante, concomitent cu consultarea sindicatelor din România şi din Olanda”, mai precizează comunicatul.

Damen menţionează că nu exclude posibilitatea ca şi alte schimbări organizaţionale să se dovedească a fi necesare.

“Toate sunt măsuri dificile, cu impact atât asupra afacerii noastre de familie, cât şi asupra angajaţilor noştri. Cu toate acestea, schimbările sunt necesare pentru a putea menţine un climat sănătos ȋn companie şi a beneficia de bunele perspective ale proiectelor potenţiale pe termen lung din diverse sectoare ale pieţei construcţiilor şi reparaţiilor de nave”, mai precizează comunicatul Damen.

Damen Shipyards Group operează 36 de şantiere navale şi de reparaţii, având 12.000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat până acum mai mult de 6 500 de nave în peste 100 de ţări, furnizând anual aproximativ 175 de nave către clienţi din întreaga lume.

Grupul Damen este prezent în România prin intermediul şantierelor navale Damen Mangalia şi Damen Galati.

Știrea inițială: Un număr de 547 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, până la sfârşitul anului, la Şantierul Naval Damen din Galaţi, din cauza lipsei de comenzi pe care o înregistrează unitatea pe fondul pandemiei de COVID-19, informează, miercuri, sindicatele de pe platforma navală, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, la acest moment, peste 100 de salariaţi sunt deja în preaviz şi îşi vor pierde locurile de muncă în această lună, urmând ca etapizat să plece şi ceilalţi peste 440 de angajaţi.

Salariaţii disponibilizaţi vor beneficia de plăţi compensatorii, calculate în funcţie de vechimea în muncă şi care vor varia între 3.000 lei, pentru angajaţii care au 5 ani vechime, şi 10.500 lei, în cazul angajaţilor cu peste 20 de ani vechime.

Şantierul Naval din Galaţi este unul dintre cele mai mari focare de COVID-19 din judeţ, cu peste 100 de salariaţi infectaţi. Pe şantier muncesc peste 2.000 de oameni.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Pe hotnews scrie ca 800 de angajati dau afara …cine minte….?

  2. Judetul Galati o ia pe urmele Telormanului incet-incet…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.