G4Media.ro

Șansa unui tânăr din Vaslui: A ajuns consilier regional în nordul Danemarcei…

Șansa unui tânăr din Vaslui: A ajuns consilier regional în nordul Danemarcei după ce unul dintre consilieri s-a retras / Este primul non-danez care ajunge într-un post public în aceste condiții

Un tânăr din Vaslui a ajuns pe 26 mai membru al Consiliului Regional al Danemarcei de Nord, după retragerea unui consilier, fiind primul cetățean non-danez care ajunge într-un post public în acest fel.

Narcis George Matache trăieşte în Nørresundby. Potrivit paginii sale de Facebook a studiat Management la University of the Balearic Islands și economie la Nordjyllands Erhvervsakademi. Este și președintele filialei USR din comuna Dimitrie Cantemier, județul Vaslui. A lucrat și ca stagiar pentru europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță în perioada 15 ianuarie – 1 mai.

A fost si pe lista USR la europarlamentare. Este si fondator al Tinerilor Europeni in Romania, o aripa a Jeunes Federalistes.

Consiliul Regional din Danemarca este similar Consiliului Județean din România, însă cu puteri sporite. Are 41 de membri, aleși o dată la patru ani în sistemul de vot pe listă. Ultimele alegeri au avut loc în 2017 iar Narcis a fost pe lista de așteptare.

Redăm mai jos postarea lui Narcis George Matache pe Facebook

”Datorită sprijinului acordat în toamna anului 2017, începând de astăzi, 26 mai, am devenit membru al Consiliului Regional Danemarcei de Nord. Ați făcut posibil ca un european non-danez să se așeze pentru prima dată într-un Consiliu regional danez. Pentru asta sunt recunoscătoare, și sper să vă reprezint cât mai bine interesele.

Voi continua activitatea bună a lui Malene Busk în comisiile sociale și psihiatrie, până când se va întoarce în Consiliu. Va urma o curbă de învățare, desigur, în care sper să învăț cât mai multe de la ceilalți membri ai Consiliului Regional. Cu toate acestea, mă angajez să contribui la digitalizarea sistemului de asistență medicală din regiunea noastră și, prin urmare, sper să las o urmă acolo.

Am fost chemat să servesc în timpul unei crize. Acest lucru se reflectă bine în ordinea de zi a primei ședințe la care particip acum. Bugetul regional în primul trimestru, revenirea treptată a sistemului de asistență medicală la funcționarea optimă, strategia de dezvoltare regională pentru următorii 3 ani, alocarea granturilor educaționale și multe altele. O agendă grea, dar nu imposibil. Mai ales când știu că Orla Hav (unul dintre cei mai buni politicieni regionali are Danemarca de Nord) mă veghează din tablou. Asta mă motivează să fac tot ce pot.

Toți cei de aici, de la colegii de partid, la alți membri ai consiliului regional, până la angajații publici, m-au M-a făcut să simt că locul meu e acolo. Tot ce pot să le spun, este tusind tak!

Muncim și plătim taxe aici. Studiem și inovăm aici. Respirăm același aer, bem aceeași apă, mâncăm mâncare din aceleași surse. Cu toții formăm societatea locală și toți ar trebui să avem un cuvânt de spus despre modul în care se guvernează. Astăzi s-a făcut un pas pentru o Danemarca mai incluzivă. În 2021, este rândul tău să-ți asumi responsabilitatea pentru societatea din jurul tău și candidatul la Consiliul Local sau regional. Danemarca este cea mai bună societate din lume; totuși, trebuie să participăm pentru a o proteja.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. acolo se poate, la noi nu se poate, la noi statul este plin de lichele si slugi care pun piedici oamenilor cinstiti si ii saboteaza, de fapt saboteaza intreaga tara

  oamenii reusesc atunci cand nu sunt inconjurati de ticalosi

 2. Îl vrei în USR?

 3. Felicitări, Narcis George Matache, și să te bucuri de o meritată apreciere din partea locuitorilor Danemarcei de Nord!
  Cînd mai vii prin Vaslui însă, nu uita să treci pe la filosoful BUZATU, ca să-ți deslușească toate tainele conducerii/administrării unui ținut. Iar cînd te vei întoarce-n Danemarca, o să vezi, praf ii faci! Adicăăă… mangă!

  • Da da ! Felicitări ca ai câștigat prin retragerea altuia! Tipic românesc!

  • Românul acesta a avut încredere în el si a candidat;
   Românul acesta are o ofertă ,,a lui” pentru comunitatea în care trăiește și tocmai pentru asta a și fost votat; că n-a ieșit între primii aleși – asta e altceva.
   Românul acesta nu-i băiatu’ lu’ Viorica Dăncilă sau al lu’ Adrian Năstase sau… sau…, ci se afirmă prin forțele lui proprii.
   Acesta nu-i răspuns pentru alfanumericu’ – că nu merită.

 4. I-auzi, University of Balearic Islands. Cat o fi taxa de scolarizare sa faci facultatea la Mamaia spaniolilor? Suntem siguri ca are puzza intreaga?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.