G4Media.ro

Sancțiune record în piața energiei: Consiliul Concurenței a amendat cu 30 de…

Sancțiune record în piața energiei: Consiliul Concurenței a amendat cu 30 de milioane de lei compania Delgaz Grid din grupul E.ON pentru abuz de poziție dominantă – Surse

Consiliul Concurenței a amendat compania Delgaz Grid SA din grupul german E.ON cu 30 de milioane lei (circa 6 milioane euro) pentru abuz de poziție dominantă pe piața serviciilor conexe distribuției de gaze naturale, au declarat surse oficiale pentru Economedia.ro.

Amenda a venit după ce a fost terminată investigația declanșată în ianuarie 2019.

Consiliul Concurenței a sancționat Delgaz Grid pentru că ar fi abuzat de poziția sa dominantă din piața distribuției de gaze naturale, refuzând să dea acces tuturor companiilor la o serviciile furnizate.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. II VOR RECUPERA DE LA populatia generala. CAT AI ZICE GAZ.

  2. Instituţie esenţială în economia de piaţă. Cum ar fi TVR Cultural în educaţia adulţilor.

  3. Delgaz Grid si-o merita „cu varf si indesat”. Este tot Eon- care a „mostenit pe 2 lei” distributia de gaze si electricitate in special in partea de NE a tarii. Investitii nu a facut aproape nimic, a externalizat diverese servicii si neplatindu-si corect oblgatiile si le-a luat inapoi la Eon. Avea in domeniul anchetat o companie fantoma cu Eon si Adrem ( actionariat Schweigofer – cherestegii din Siret -Radauti) – SEA care s- a ocupat de verificari la gaze si instalatii electrice. Ani de zie au tnut „la excretie” fisele de instalatii dand acces la ele de multe ori aiurea – dadeau solicitantilor acces la abonatii la care ei facusera verificarile curente – halal deschidere a pietii.

  4. Se pare ca succesul multor firme se pe la Consiliul Concurentei pentru ca altfel nu se poate. Din pacate nu numai in Ro, ci si in strainatate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.