G4Media.ro

Sâmbătă începe Festivalul Borşului Lipovenesc de Jurilovca 2022 / Borș gratuit pentru…

Sursa foto: Pixabay

Sâmbătă începe Festivalul Borşului Lipovenesc de Jurilovca 2022 / Borș gratuit pentru participanți / Este cel mai mare festival din Tulcea

La Jurilovca va avea loc pe 27 și 28 august a treia ediție a Festivalului Borşului Lipovenesc de Jurilovca, informează Agenția de presă Rador.

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca este cel mai mare festival în aer liber din întregul județ Tulcea, anul acesta fiind așteptați peste 20.000 de participanți în fiecare zi, susțin organizatorii.

Evenimentul are drept scop promovarea zonei, a turismului în această parte a Dobrogei, a tradițiilor și culturii dobrogene. Timp de două zile, în 50 de cazane de câte 50 de litri se vor pregăti peste 40.000 de porții de borș pescăresc, ce vor fi distribuite gratuit participanților la festival. Pe lângă borșul de pește lipovenesc, cei prezenți vor putea gusta din mai multe bucate din bucătăria tradițională dobrogeană.

Și anul acesta, la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca vor participa meșteri populari și producători din întreaga regiune.

La Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca vor participa ansamblurile: Landăș – Sarichioi, Cimbrișor – Isaccea Diana și Alexandra Amelian, „Băbăianca” – Babadag, Baladele Deltei, Gjonda și Tanoufara – Tulcea, Juraveli si Reabinușca – Jurilovca. Fiecare seară se va încheia după concertele unor artiști consacrați – Delia și Radu Captări (27 august) și Elena Gheorghe și Marcel Pavel (28 august).

Festivalul se va încheia cu focuri de artificii.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. 😋😋😋😋😋😋