G4Media.ro

Salvini, liderul partidului populist Liga: Împreună cu polonezii și ungurii lucrăm la…

Salvini, liderul partidului populist Liga: Împreună cu polonezii și ungurii lucrăm la un nou grup politic în Parlamentul European

Intrarea partidului italian de dreapta Liga în Partidul Popular European (PPE) nu se află pe ordinea de zi, potrivit declarației de marți a președintelui partidului, Matteo Salvini, care a mai precizat că lucrează împreună cu polonezii și ungurii la înființarea unui nou grup politic în Parlamentul European, transmite MTI.

”Suntem în legătură cu polonezii și cu forțele politice ale altor țări, dar și cu ungurii. Luni am avut o întrevedere cu consulul general al Ungariei la Milano”, a afirmat liderul partidului de guvernământ de dreapta, care a adăugat că ”nu se află pe ordinea de zi” eventuala intrare a Ligii în Partidul Popular European.

În opinia sa ”este nevoie de ceva nou, lucrăm la crearea unui lucru nou, deoarece un anume tip de Europă, cu o gândire învechită, nu este capabilă să dea un răspuns la situații de urgență”. Liga este membru al grupului Identitate și Democrație în Parlamentul European.

Presa italiană a scris despre eventuala aderare a Ligii la Partidul Popular European după ce europarlamentarii FIDESZ au anunțat că vor părăsi grupul parlamentar al PPE. Matteo Salvini a acordat un interviu care a fost transmis în direct pe pagina sa de Facebook cu prilejul împlinirii vârstei de 48 de ani.

În cadrul interviului a vorbit despre el și despre chestiunile politice de actualitate. Politicianul Ligii a spus că nu susține închiderea din nou a țării, luată în considerare de guvernul Draghi din cauza răspândirii tulpinilor de coronavirus; în locul ei ar înăspri regulile sanitare.

”Trebuie să depășim luna martie, iar scopul este ca țara să se reîntoarcă după Paști la viața cotidiană”, a mai menționat Matteo Salvini, care a spus că lipsa vaccinurilor este o problemă. ”Uniunea Europeană a urmat o politică de acorduri complet defectuoasă, iar din această cauză unii de la Bruxelles ar trebui concediați. Europa a greșit și de aceea acum și Italia caută peste tot vaccinuri, ba mai mult, este gata să treacă la producția de vaccinuri”, a mai declarat Matteo Salvini. El a mai spus că ziua sa de naștere coincide cu aniversarea înființării echipei de fotbal Internazionale din Milano, ceea ce pentru el este un calvar în fiecare an, deoarece este suporterul echipei AC Milan.

Sursa: MTI/ Rador/ Traducere: Rozália Gănciulescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Trebuie alternativa la cele doua mari mafii politice si anume PES si EPP care au corespondenta la noi in ciuma rosie si ciuma galbena.

 2. iluzii urmate de deziluzii

 3. ”Ne unim ca să ne putem despărți” – cam asta ar trebui să fie deviza acestora.

 4. Reorganizarea forțelor de dreapta ( mai la dreapta centrului reprezentat de PPE ) este în agenda mai multor politicieni europeni, dar să nu uităm că potențialul lor politic în Uniune depinde de rezultatele pe care le obțin acasă. Din acest punct de vedere Orban are de departe cea mai solidă bază cenzitară domestică.
  În prezent Liga italiană, cu 27 de parlamentari, face parte din gruparea Identitate și Democrație, aflată pe locul patru ( după nr. de europarlamentari membri) în care se mai află cei din Raliul Național al lui Le Pen din Franța ( 23 ) și nemții de la Alternativa pentru Germania ( Afd – 11 membri ). Știm că și Orban ara ambiția de a reînnoi dreapta din Europa dar nu este clar dacă va dori s-o facă în cadrul grupului Identitate și Democrație, în care nu există membri polonezi în prezent. Pe de altă parte, persoane marcante din gruparea popularilor ( premierul Bavariei, Markus Söder și Armin Laschet, un candidat pe postul lui Merkel ) susțin categoric plecarea definitivă al lui Orban din rândul lor, având în vedere ambițiile sale de ”reînnoire a dreptei ” . Au subliniat că EPP este al partidelor de centru dreapta și că tergiversarea cu fidesz a fost rușinoasă și a dus la daune ale imaginii popularilor. Evident, că rezultatele noilor alegeri în Parlamentul European din 2024 pot fi cele care să aducă modificările cele mai pregnanate în structura de putere a legislativului european. Dar raportul de forțe va fi supus unor încercări serioase și pe parcurs, în funcție de capacitatea răspunsului Uniunii le provocări majore recente : noua conducere SUA, ofensiva Chinei în lume, pandemia Covid ( în asigurarea vaccinurilor Uniunea este mult în urma SUA, de exemplu ) etc.

 5. lucreaza la o platforma politica catolica,ca biserica,
  pentru reconquista ierusalimului…..

 6. evident, populismul se atrage, cine se aseamana se aduna!

 7. Salvini e un fel de AUR, nu USR marxist

 8. Baiatul devine din ce in ce mai mic si pare ca nu isi da seama .
  Alaturi de Fidesz , PIS si AUR , va uram drum lin spre mongolia .

 9. Hahaha! Păi susținătorii PiS/Orban au râcă pe progresiști, iar Salvini anunță că „… un anume tip de Europă, cu o gândire învechită, nu este capabilă …”?

  De-abia aștept să văd ce față fac „conservatorii” când vor auzi că trebuie o nouă Europă, că aia învechită e câh.

 10. cand tembelii se aduna…

 11. Care se va numi Polonezi Unguri LigA Cam asta si sunt (la plural)

 12. Comentarii a la cioban sluga si nesimtit, care, tipic, moare de grija altuia
  va fac cu mana strabunii farseroti, latrailor

 13. Ca si cum Dragnea, Sosoaica si Vadim ar face o alianță.
  Ghicit cine ar castiga.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.