G4Media.ro

Salvați Copiii România cere urgentarea testării antigen în școli: ”Pot fi implicați,…

sursa foto: Inquam Photos/ Casian Mitu

Salvați Copiii România cere urgentarea testării antigen în școli: ”Pot fi implicați, alături de cadrele medicale, părinții și voluntari”

Salvaţi Copiii România cere urgentarea testării antigen în şcoli, susţinând că în această procedură pot fi implicaţi, alături de cadrele medicale, părinţii şi voluntari din domeniile socio-medicale.

„Organizaţia Salvaţi Copiii România consideră imperativă şi urgentă clarificarea testării periodice a copiilor în şcoli, extrem de utilă pentru limitarea răspândirii pandemiei şi, în acest fel, pentru menţinerea şcolilor deschise. Astfel, decizia de testare trebuie luată de consiliile de administraţie ale şcolilor. Din discuţiile avute cu părinţii implicaţi în programele socio-educaţionale derulate de Salvaţi Copiii la nivel naţional, rezultă faptul că o parte dintre aceştia sunt gata să-şi asume responsabilitatea testării, în timp ce alţii doresc ca testele să fie realizate în şcoală”, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Salvaţi Copiii consideră că, pentru a urgenta procedura, înainte ca pandemia de COVID-19 să se agraveze din nou, este necesară implicarea, măcar în primele săptămâni, a cadrelor medicale şi, prin participare voluntară, a părinţilor sau studenţilor din domeniile socio-medicale. Acest lucru ar putea asigura un start eficient şi instalarea unei practici generale pozitive ce ar elimina falsele controverse privind dificultăţile şi riscurile procesului de testare, este de părere organizaţia.

Potrivit sursei citate, Consiliile de administraţie poartă o uriaşă responsabilitate însă, prin comunicare cu asociaţiile de părinţi, pot fi stabilite proceduri adaptate nu doar la nivel de unitate de învăţământ, ci inclusiv în raport cu specificul fiecărei clase în parte. Nu în ultimul rând, consultarea şi luarea în considerare a opiniilor elevilor vor fi în măsură să asigure cele mai adecvate abordări ale acestei problematici a testării non-invazive.

„Datele statistice privind abandonul şcolar (anual, 35.000 de elevi părăsesc sistemul preuniversitar), fenomenul copiilor aflaţi în afara şcolii (275.000 de copii între 7 şi 17 ani) şi analfabetismul funcţional (41% la citire, 46,6% la matematică şi 43,9% la ştiinţe) ne obligă să fim responsabili cu generaţiile actuale de elevi”, a mai transmis Salvaţi Copiii.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Casian Mitu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Copiii trebuie sa si faca singuri testul, este ilegal sa l faca un profesor ori voluntar!