G4Media.ro

Salvamontiştii de la Râşnov şi un elicopter SMURD au intervenit pentru preluarea…

sursa foto: Facebook/ Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont

Salvamontiştii de la Râşnov şi un elicopter SMURD au intervenit pentru preluarea unei turiste rănite care se afla, împreună cu un grup de persoane, pe un traseu dificil, închis pe timp de iarnă

Salvamontiştii de la Râşnov şi un elicopter SMURD au intervenit, sâmbătă, pentru preluarea unei turiste care a alunecat pe gheaţă în apropiere de cabana Mălăieşti. Femeia se afla, împreună cu un grup de turiste, într-o zonă dificilă, care este închisă pe timp de iarnă, traseul fiind acoperit cu gheaţă, transmite News.ro.

Turista, în vârstă de 63 de ani, făcea parte dintr-un grup de şase femei care sâmbătă cu plecat de la cabana Mălăieşti către cabana Diham, pe un traseu acoperit cu gheaţă. La 20 de minute de la intrarea în traseu, femeia a alunecat şi s-a rănit, însoţitoarele ei solicitând ajutor.

O echipă de la refugiul Salvamont Mălăieşti i-a acordat primul ajutor şi a transportat-o pe rănită până în zona unde un elicopter SMURD a putut ateriza.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra faptului că în această perioadă turiştii se expun în continuare unor pericole dacă intră pe traseele montane care sunt închise iarna. În aceeaşi zonă în care a alunecat femeia rănită sâmbătă, salvatorii montani au intervenit şi la sfârşitul săptămânii trecute pentru recuperarea unei turiste care s-a accidentat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. cât a costat intervenția și cine o plătește?