G4Media.ro

S-a lansat biblioteca virtuală cu acces gratuit EduOnline: Materiale didactice digitale, o…

S-a lansat biblioteca virtuală cu acces gratuit EduOnline: Materiale didactice digitale, o enciclopedie și o platformă de creare de conținut pentru profesori

O bibliotecă virtuală de materiale didactice, ce include și o platformă de creare de conținut pentru profesori și o enciclopedie digitală, a fost lansată săptămâna aceasta și pusă ‘la dispoziția școlii românești gratuit”. Biblioteca EduOnline este descrisă drept “cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale digitale în limba română”, iar dezvoltatorii ei cred “cu tărie că școala online poate fi incitantă și aduce profit cognitiv, dacă folosim conținuturi multimedia interactive”.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma a fost construită pe bază de voluntariat de specialiști din Agenția Arniec – RoEduNet, SIMAVI – Software Imagination & Vision, Horváth & Partners Management Consultants și UMPFE.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu mai mai miră, se pare ca si aceasta platforma a fost facuta de altii, nu de institutiile statului care trebuiau sa o faca! Si specialistii din Ministerul Educatiei dorm sau incă bocesc ca nu au tablă? Somn usor si vise placute!

  2. Am deschis la întâmplare o lecție de matematică. Îmi cere Flash Player, asta în condițiile în care el va fi EOL la sfârșitul anului. De-asemenea, nici nu browser [serios] nu mai încarcă Flash.

  3. Dna Firea, Primăria Capitalei, PSD ar putea ajuta elevii, tineretul, profesorii, cercetătorii, lăsând pe net măcar cărţile vechi de literatură şi istorie, oferite ani de zile gratuit de Biblioteca Digitală a Bucureştilor, dispărută chiar în anul Centenarului. Educaţional, e important şi Muzeul Naţional de Istorie, aflat în reparaţii din 2002.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.