G4Media.ro

S-a dat drumul la căldură în apartamentele brașovenilor / S-au înregistrat temperaturi…

sursa foto: Pexels

S-a dat drumul la căldură în apartamentele brașovenilor / S-au înregistrat temperaturi sub 10 grade în ultimele 3 nopți / Anul trecut, marea majoritate a asociațiilor de proprietari a solicitat amânarea furnizării

Serviciul Public Local de Termoficare Brașov (SPLT) a început furnizarea de agent termic în anumite apartamente ale brașovenilor din municipiu, date fiind temperaturile scăzute din ultimele zile, anunță Agenția de presă Rador.

În continure, asociațiie de proprietari trebuie să decidă dacă vor să beneficieze de căldură de acum.

“Având în vedere că în ultimele trei nopți s-au înregistrat temperaturi sub 10 grade, Serviciul Public Local de Termoficare a început, conform prevederilor legale, încărcarea rețelei cu agent termic. Astăzi a început încărcarea rețelelor deservite de centrale de cvartal, iar de mâine începe încărcarea rețelei principale. Având în vedere experiența anilor trecuți, Serviciu de Termoficare le-a cerut asociațiilor de proprietari să ne comunice dacă vor să începem furnizarea agentului termic către blocurile de locuințe din cadrul asociației sau amână acest moment”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

În 2021, furnizarea de agent termic a început din data de 27 septembrie, dar marea majoritate a asociațiilor de proprietari au solicitat amânarea furnizării, astfel încât creșterea cantității de agent furnizat în luna octombrie pentru apă caldă și căldură a fost de numai 15% comparativ cu luna septembrie, când s-a furnizat doar apă caldă.

Reamintim că, în acest an, brașovenii din sistemul public centralizat de termoficare vor plăti în această iarnă un preț mai mic pentru gigacalorie, de apoximativ 233 de lei/Gcal (față de peste 264 lei/ Gcal), datorită scăderii TVA-ului de la 19% la 5%.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nici sa nu va gândiți! Trebuie sa ne sacrificam și sa facem frigul pentru ca UE sa-si atingă mărețele idealuri marxisto-climatice.