G4Media.ro

Rutele alternative pentru turiştii români care vor să ajungă în Bulgaria, Grecia…

Sursa foto: Shutterstock

Rutele alternative pentru turiştii români care vor să ajungă în Bulgaria, Grecia sau Turcia cu mașina, după restricționarea circulației pe podul Giurgiu-Ruse

Românii au fost informaţi că statul bulgar efectuează lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector începând cu 9 iulie, blocând acest pod timp de două luni. Din păcate, lucrările au loc în vârf de sezon estival, îngreunând circulaţia pentru circa 1,5 milioane de români care merg cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia şi Grecia, arată agenţia de turism IRI Travel, care prezintă alternativele la trecerea pe Podul Prieteniei precum şi timpul petrecut pe drum până când se poate ajunge pe litoralul bulgăresc, transmite News.ro.

”Românii au fost informaţi că statul bulgar efectuează lucrări de reabilitare la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse pe propriul sector începând cu 9 iulie, blocând acest pod timp de două luni. Din păcate, lucrările au loc în vârf de sezon estival, îngreunând circulaţia pentru circa 1,5 milioane de români care merg cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia şi Grecia. Într-o primă etapă a reparaţiilor circulaţia rutieră pe pod va fi restricţionată pe sensul de intrare în Bulgaria şi apoi pe sensul de ieşire, spre România”, arată IRI Travel, care prezintă alternativele la trecerea pe Podul Prieteniei precum şi cât timp petrec turiştii pe drum până când ajung pe litoralul bulgăresc luând ca reper oraşul Varna sau la graniţa cu Grecia, de la Kulata.

Iată care sunt punctele vamale de trecere România-Bulgaria şi distanţele de parcurs, având ca punct de plecare Gara de Nord din Bucureşti:

► Vama Giurgiu – Ruse = 70 km. – Varna = 285 km total

► Vama Negru Vodă = 257 km. – Varna = 363 km total

► Vama Vama Veche = 270 km. – Varna = 391 km total

► Vama Ostrov – Silistra (cu bacul) = 129 sau 145 km – Varna = 288 km total. Program bac Luni-Duminică 06.00-22.00.

► Vama Turnu Măgurele (cu plecare din Bucureşti) 454 km. până la Varna

► Vama Zimnicea (cu plecare din Bucureşti) 404 km până la Varna

► Vama Calafat – Vidin (cu plecare din Craiova) = 300 km până la Varna, Vama Kulata = 783 km

► Vama Bechet = 306 km până la Varna, (cu plecare din Craiova) – Vama Kulata = 601 km total

► Vama Turnu Măgurele (cu bacul cu plecare din Craiova) 135 km = Vama Kulata 541 km total

”Este o realitate că punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse este cel mai accesat de către turiştii români, în special cei din Bucureşti – Ilfov, Ploieşti sau Braşov. În această vară, podul va fi mult mai greu accesibil iar turiştii au nevoie de răbdare. Este decizia autorităţilor din Bulgaria de a efectua acum reparaţiile. Astfel că noi, în calitate de consultanţi în turism, trebuie să recomandăm turiştilor alternative de transport. Fireşte, şi o parte dintre cursele noastre cu autocarul aleg alternative de trecere la Vama Veche, Negru Vodă sau cu bacul la Silistra”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Preţurile de trecere a Dunării cu bacul:

  •  Preţ bac Zimnicea (mai 2024):

Autoturism – 65 lei

Pasager – 5 lei

Motocicletă – 15 lei

Auto 6 – 9 locuri – 100 lei

Utilitară 2 – 3,5 t – 100 lei

Platformă – 150 lei

Camion – 250 lei

Autocar – 250 lei

„Din informatiile pe care le avem, autorităţile bulgare au decis să reabiliteze secţiunea de pod care este în administrarea acestora. Am fost informaţi că pentru reparaţii, drumarii bulgari vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă”, se arată pe pagina de Facebook a CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Potrivit CNAIR, partea bulgară a decis închiderea circulaţiei pe o bandă, cu o temporaziare la trei minute, semaforizată, pentru prima fază a decopertărilor, urmând ca ulterior să vadă dacă este nevoie ca podul să fie închis total circulaţiei rutiere. În prima fază se va închide câte o bandă de circulaţie, urmând ca circulaţia să se desfăşoare alternativ, la cadenţe de trei minute, începând cu 9 iulie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează