G4Media.ro

Rușii au mutat din Herson rămășițele din secolul al XVIII-lea ale comandantului…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Olaffpomona

Rușii au mutat din Herson rămășițele din secolul al XVIII-lea ale comandantului rus Potemkin, susține liderul instalat de Moscova în regiunea ucraineană

Osemintele unui celebru comandant rus din secolul al XVIII-lea au fost mutate din Catedrala Sfânta Ecaterina din orașul ocupat Herson, a anunțat liderul pro-rus al regiunii, relatează CNN.

Rămășițele prințului Grigori Potemkin și o statuie a acestuia au fost duse dincolo de râul Nipru și mai departe în teritoriul controlat de Rusia, a declarat Vladimir Saldo, guvernatorul numit de ruși, pentru Crimeea TV.

„Am mutat rămășițele Alteței Sale Serenisime Prințul Potemkin de la Biserica Sfânta Ecaterina și monumentul propriu-zis pe malul stâng [estic]”, a declarat Saldo, potrivit agenției ruse de știri de stat RIA Novosti.

Potemkin a jucat un rol esențial în anexarea Crimeei de la turci în 1783, a fost un iubit al Ecaterinei cea Mare și omonim pentru termenul „satul Potemkin”.

Monumentele comandantului naval Fiodor Ușakov și ale comandanților Alexandru Suvorov și Vasili Margelov au fost, de asemenea, îndepărtate din biserică și duse într-o locație nedezvăluită, a declarat Saldo. Relicvele vor fi returnate atunci când orașul va fi mai sigur, a adăugat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aveţi grijă de cosor!

  2. Sa-l mute langa lenin