G4Media.ro

Rusia va desfăşura noi unităţi militare în apropiere de graniţele sale de…

Foto: Militari rusi / Facebook

Rusia va desfăşura noi unităţi militare în apropiere de graniţele sale de vest, ca răspuns la acţiunile NATO

Rusia va desfăşura aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare în apropierea graniţelor sale occidentale până la sfârşitul acestui an, ca răspuns la acţiunile Alianţei Nord-Atlantice, a declarat luni ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, citat de Reuters, RIA Novosti şi EFE.

„Acţiunile colegilor noştri occidentali distrug sistemul de securitate mondial şi ne obligă la contramăsuri adecvate”, a declarat Şoigu, citat de Interfax, în cadrul unei reuniuni a Colegiului ministerului pe care îl conduce.

„Îmbunătăţim în mod constant componenţa de luptă a forţelor noastre armate. Aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare vor fi formate în Districtul militar Vest până la sfârşitul anului”, a reiterat el, adăugând că ameninţarea militară continuă să crească în direcţia strategică occidentală.

Ţările NATO conduse de SUA şi-au intensificat zborurile aviaţiei lor strategice în zonă. Navele NATO echipate cu rachete ghidate intră sistematic în Marea Baltică, iar numărul exerciţiilor efectuate de ţările membre ale Alianţei este în creştere în apropierea frontierelor ruse, a enumerat Şoigu, citat de Interfax.

Şoigu a precizat că măsurile organizatorice luate de Rusia „sunt sincronizate cu furnizarea de armament şi tehnică modernă”.

„În acest an, este planificată furnizarea a aproximativ 2.000 de echipamente noi trupelor acestui district” militar, a spus ministrul rus al apărării.

„În ultimii ani, numărul de exerciţii a crescut de 1,5 ori. În prezent au loc cele mai mari exerciţii din ultimii 30 de ani, Defender Europe-2021, a care participă până la 40.000 de militari. Obiectivul este de a pune la punct transferul unei divizii întregi din SUA în Europa”, a spus ministrul rus, insistând că SUA şi NATO continuă să-şi extindă cadrul de pregătire operaţională şi de luptă lângă graniţele Rusiei.

În acelaşi timp, ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a declarat luni că Rusia va trimite SUA o serie de semnale „neplăcute” în zilele următoare şi că Washingtonul nu se arată dispus să discute toate problemele acumulate în relaţiile bilaterale la summitul ruso-american la nivel înalt luna viitoare, potrivit Reuters şi RIA Novosti.

Comentariile ministrului rus intervin la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a spus că va face presiuni asupra omologului său rus Vladimir Putin atunci când se vor întâlni în iunie ca el să respecte drepturile omului.

Sursa: Agerpres

Foto: Militari rusi / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Tunguska vine din Nounin URSS. De data aceasta se va Mantui Cracanatul Kremlinului.

  2. foarte bine! si America va desfasura trupe in tarile altora!

    • numa` ca vezi tu, tara lor e cat vreo a 15 la un loc …

    • Rusia are o istorie lunga de desfasurat trupe în propria tara: Finlanda 1939-1940, România 1940, tarile baltice 1940, Ungaria 1956, Cehoslovacia 1968, Afganistan 1979, Ucraina 2014.
      Ne crezi prea prosti pe toti daca sustii ca istoria nu se repeta.

  3. Se joacă de-a șoarecele și pisica pe banii altora.