G4Media.ro

Rusia susține că a lovit un aerodrom în apropiere de portul Odesa,…

Sursa foto: Facebook / MoD Russia (Минобороны России)

Rusia susține că a lovit un aerodrom în apropiere de portul Odesa, ca represalii la atacul ucrainean asupra platformelor de foraj din largul peninsulei Crimeea

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că rachetele sale au lovit un aerodrom din apropierea oraşului-port ucrainean Odesa, ca represalii la atacul efectuat cu o zi înainte de forţele ucrainene asupra platformelor de foraj de hidrocarburi Cernomorneftegaz din Marea Neagră, au relatat agenţiile de presă ruse, notează Reuters, citată de Agerpres.

Reuters nu a putut verifica independent informaţia.

Şapte persoane erau date dispărute luni după atacul atribuit de Moscova forţelor ucrainene vizând platforme de foraj din Marea Neagră, în largul Crimeii anexate, a precizat guvernatorul Crimeii numit de Moscova, Serghei Aksionov, pe contul său de Telegram.

Printre altele, autorităţile locale ucrainene au anunţat marţi, citate de France Presse, că ruşii „controlează total” satul Tocivka de pe linia frontului în Donbas (est), la câţiva kilometri de Severodoneţk şi Lisiceansk, unde luptele sunt intense.

„Conform informaţiilor noastre, ruşii deţin controlul total asupra Tocivka”, a declarat şeful districtului Severodoneţk, Roman Vlasenko, la televiziunea ucraineană, indicând că „presiunea persistă” asupra liniei frontului.

„Întreaga regiune Lugansk este acum epicentrul confruntării dintre armatele ucrainene şi cele ruse”, a adăugat el, citat de AFP.

Această regiune este aproape în întregime controlată de forţele Moscovei. Numai rezistenţa ucraineană din jurul Lisiceansk şi Severodoneţk scapă încă de controlul armatei ruse, aminteşte AFP.

Sursa foto: Facebook / MoD Russia (Минобороны России)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. «Ca represalii»… conform logicii asteia, Ucraina ar trebui sa inceapa sa trimite niste rachete (mai multe) la Moscova si Perersburg, nu?

    • Mai Ilie, fuga la casierie dupa copeici.
      Ia spune-i tu lui nenea cum e cu tintele civile bombardate de muscalii tai.

  2. Războiul asta a devenit o parodie, se bat pentru un biet satuc, iar represaliile distrug un hangar gonflabil, clovnul apare zilnic cu discursuri…iar liderii de mucava mai baga o vizită la Kiev…se pare ca era nevoie de balconul asta să ascundem criza provocată intenționat…corporațiile sa trăiască, primii ne-au jecmanit Big Pharma, a veni rândul locurilor armelor și petrolistilor, pe urmă cei din domeniul Food,…din fericire oamenii se trezesc, e nevoie de lideri autentici…schimbarea din America va da tonul, Jurnalul drogatei de fiica a lui Biden distruge progresismul din America, apoi în toată lumea…legea Antitrust trebuie aplicata la toate multinationalele.