G4Media.ro

Rusia susține că a descoperit la Azovstal peste 150 de cadavre ale…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Rusia susține că a descoperit la Azovstal peste 150 de cadavre ale unor soldați ucraineni într-un furgon al cărui sistem frigorific nu funcționa / „Patru mine au fost descoperite sub corpuri” / Rușii spun că vor să le predea Kievului

Armata rusă a descoperit cadavrele a 152 de combatanţi ucraineni în oţelăria Azovstal, la Mariupol, în sud-estul Ucrainei, şi este pregătită să le predea Ucrainei, anunţă marţi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, citată de News.ro.

În cursul unor operaţiuni de căutare în oţelărie, în care s-au baricadat peste 2.000 de combatanţi ucraineni, inclusiv din regimentul Azov, timp de mai multe săptămâni, după care s-au predat forţelor ruse, la jumătatea lui mai, ”militari ruşi au descoperit un furgon izoterm”, anunţă ministerul rus.

”În furgon, al cărui sistem de refrigerare nu funcţiona, erau depuse 152 de cadavre ale unor combatanţi şi militari din forţele ucrainene”, precizează ministerul.

”Patru mine au fost descoperite sub corpuri”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Partea rusă prevede să predea corpurile descoperite în oţelărie unor reprezentanţi ucraineni”, dă asigurări ministerul.

Moscova nu a primit nicio cerere de la Kiev de recuperare a acestor rămăşiţe, precizează el.

AFP scrie că i-a fost imposibil să verifice aceste informaţii în mod independent.

Ultimii apărători ucraineni ai Mariupolului, baricadaţi în uriașa oţelărie Azovstal, s-au predat forţelor ruse în perioada 16-20 mai, după trei luni de confruntări armate intense.

Aproape 2.500 de combatanţi ucraineni sunt deţinuţi în prezent de către ruşi, care intenţionează să-i judece şi pe care-i consideră criminali de război.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sa le predea cu tot cu mine, eventual sa mai puna vreo 10.

  2. Soldat ukrainean adus mort în zona Cernăuți împușcat de proprii colegi in zona conflict. Credeți că e război între sfinți și pagini, doar rușii responsabili de toate relele ? Și ukrainenii Sint tot ruși fac abuzuri, se hrănesc de unde apucă, violează, ucid.