G4Media.ro

Rusia promite să răspundă „pe măsură” expulzării a patru diplomaţi ruşi din…

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry - МИД России

Rusia promite să răspundă „pe măsură” expulzării a patru diplomaţi ruşi din Austria

Rusia a promis joi să răspundă expulzării a patru diplomaţi de-ai săi din Austria, care au acţionat ”într-o manieră incompatibilă cu statutul lor diplomatic”, a declarat o sursă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova agenţiei de stat TASS, citată de EFE și preluată de Agerpres.

”Rusia va da un răspuns pe măsură”, a declarat sursa citată.

Austria a anunţat joi dimineaţa expulzarea a patru diplomaţi ruşi care realizau ”activităţi incompatibile cu statutul diplomatic”, sintagmă care se referă indirect la acte de spionaj, şi le-a transmis că au la dispoziţie maximum o săptămână pentru a părăsi teritoriul austriac.

”Doi diplomaţi de la ambasada Rusiei au acţionat într-o manieră incompatibilă cu statutul lor diplomatic. De aceea ei au fost declaraţi persoane indezirabile (personae non gratae) în conformitate cu articolul 9 al Convenţiei de la Viena privind Relaţiile Diplomatice”, a indicat MAE austriac într-un comunicat.

Ceilalţi doi diplomaţi lucrează în cadrul Misiunii permanente ruse pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, potrivit MAE austriac.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, aproape 600 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din ţări occidentale.

Potrivit TASS, motivele expulzărilor au fost diverse, fie legate de invazia rusă, fie referitoare la activităţi incompatibile cu statutul diplomatic al funcţionarilor.

Este vorba despre cel mai mare număr de expulzări de diplomaţi ruşi din Occident din 2018, când 123 de funcţionari ai ambasadelor ruse au fost declaraţi personae non gratae după otrăvirea imputată Kremlinului a fostului spion rus Serghei Skripal, în Anglia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. ihim, in schimb statul teror!st tipa ca din gura din sarpe cand lumea intreaga „primite sa raspunda pe masura” genocidului sistematic si furtului de teritoriu pe care il face Putin!

  2. Nu v-ati inteles la pret?!?turnători si primitivi!