G4Media.ro

Rusia, nemulțumită că UNESCO a introdus centrul istoric al Odesei pe lista…

Photo by Oleksandr GIMANOV / AFP

Rusia, nemulțumită că UNESCO a introdus centrul istoric al Odesei pe lista Patrimoniului mondial în pericol: „O decizie politică”

Rusia a denunţat miercuri seară o decizie „politică” în cazul înscrierii centrului istoric al oraşului ucrainean Odesa, situat pe malul Mării Negre, pe lista UNESCO a Patrimoniului mondial aflat în pericol, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Un grup de ţări aparţinând ‘Occidentului colectiv’, cu ajutorul flagrant al Secretariatului UNESCO, care şi-a pierdut imparţialitatea, a adoptat în grabă o decizie politică”, a criticat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

UNESCO a aprobat miercuri includerea centrului istoric al oraşului Odesa pe lista Patrimoniului mondial în pericol, dobândind astfel un statut special de protecţie împotriva unor daune ce ar putea fi provocate de invazia rusă. Pe aceeaşi listă au mai fost incluse Târgul Internaţional Rachid Karami din Liban, proiectat de arhitectul brazilian Oscar Niemeyer şi principalele monumente din timpul regatului antic Saba din Yemen.

Decizia a fost adoptată de Comitetul Patrimonului Mondial UNESCO, reunit la Paris într-o sesiune extraordinară în care au fost examinate cele trei candidaturi, în cadrul unei proceduri de urgenţă care se aplică în cazul siturilor de interes excepţional, considerate ameninţate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. De ce i-ar deranja asta pe ruși. dacă nu cumva Rusia vrea să extermine toți ucrainenii?

  2. Pai loc sa fie bucurosi ca ucrainenii nu isi vor mai „bombarda singuri orasele”,iar rusii vor putea iarasi veni in vacanta in frumoasa Odesa ei se supara.
    Si in al doilea rand ei executa atacuri teroriste in toate orasele ucrainiene ,iar teroristii nu sunt foarte afectati de legi si acorduri internationale.

  3. Cineva sa anunte regimul teror!st Putin, ca introducerea Odesei pe lista de patrimoniu mondial nu este „o decizie politica” ci o „operatiune speciala militara de denazificare” a cr!m!nalilor care vor sa o distruga!

  4. De fiecare data cand rusii se supara este foarte bine.

  5. A zis peskov ca si-o baga-n ea de unesco