G4Media.ro

Rusia lansează faza a treia de experimentare clinică a vaccinului „Sputnik light”…

Rusia lansează faza a treia de experimentare clinică a vaccinului „Sputnik light” / O singură doză ar oferi imunitate pentru 4 – 5 luni

Centrul Naţional de Cercetare şi Experimentare Biologică rus Gamaleya, lansează începerea celei de-a 3-a faze de experimentare clinică a vaccinului „Sputnik light”, transmite Euronews, citată de Rador.

Versiunea mai uşoară constă în injectarea unei doze unice de vaccin şi se prevede că imunitatea începe să se dezvolte după o săptămână, rămânând activă 4-5 luni.

Primarul Moscovei, Sobyianin, anunţă că experimentele vor fi făcute în zece clinici din oraş şi că la ele poate participa orice persoană majoră care nu a fost deja vaccinată, sau care nu are probleme deosebite de sănătate.

Versiunea cu doză unică ar putea fi utilizată pentru a fi exportată, ca soluţie temporară eficientă pentru ţările care trec printr-un moment de vârf al infecţiei.

În Rusia, vaccinul de bază va rămâne cel cu două doze.

Sursa: Euronews/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Deciinca o dovada ca ideea de a micsora dozele este (se pare) destul de fundamentata.
    Cu doze mai mici se pot obtine rezultate mult mai bune in sprijinul asa zisei teorii de grabire a ,,Prabusire a Bolii ” la un anumit nivel de imunizare in societate.
    Doze la jumatate (cu rapel tot la jumatate) ar duce la o imunizare (sa zicem) de cel putin 70% din imunizarea cu dozele intregi.
    Adica Romania, la 22 februrie 2021, are vreo 800. 000 de vacinati (cu vreo 500.000 avand rapel). Asta inseamna ca se pot vaccina cu 2 doze intregi cadrele medicale, batranii peste 70 de ani, si personalul care lucreaza la ghisee cu publicul. Pentrul restul de populatie s-ar folosii doze la jumatate, si astfel am fi avut pana la 22 februarie 2021, cu stocurile importate, vreo 1.400.000 de vaccinati si nu numai 800.000.
    In vara / toamna, dupa ,,prabusirea bolii”(probabil in aprilie 2021), e tot timpul sa se poata incepe a se vaccina cu cate o doza intreaga intreaga populatie pana incepe din nou Sezonul de Boli Respiratorii (dupa 1 noiembrie 2021).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.